Ga naar de inhoud
Entertainment

Temptation-ster ook gelinkt aan grote Belgische drugszaak

Gianni van der B. en zijn vriendin Beeld © RTL

Voormalig 'Temptation Island'-ster Gianni van der B. (29) zou ook betrokken zijn geweest bij een grote Belgische drugszaak. Dat meldt '1Limburg'.

Gianni van der B. is één van de hoofdverdachten in het onderzoek naar een crystalmethlab in Nederweert, het grootste lab dat ooit in Nederland is ontdekt. Het drugslab werd in juli 2021 al ontdekt, maar pas afgelopen 8 maart werden er drie mensen aangehouden voor betrokkenheid. Zij kwamen in beeld door een undercoveractie van de politie. Agenten deden ook invallen in woningen en bedrijfspanden van hoofdverdachten Gianni van der B. en Damien B., maar zij waren op dat moment op vakantie in Dubai. 

De realityster en Damien B. meldden zich op 14 maart zelf op het politiebureau in Venlo met advocate Gitte Stevens. Momenteel zitten alle vijf de verdachten in voorarrest. De vriendin van Gianni van der B. is geen verdachte.

'Onduidelijk wat rol Gianni was in methlab'

04:59
Vriendin
Lees ook:
Vriendin gearresteerde Temptation-ster bezoekt hem wekelijks in de gevangenis

Zowel de realityster als zijn vriend worden inmiddels ook gelinkt aan een zaak in het Belgische Leopoldsburg, waar op 3 augustus 2020 een drugslab werd ontdekt. De twee heren zouden via de gekraakte berichtendienst SkyECC over het lab hebben gecommuniceerd. Het duo zat volgens justitie in een groepsgesprek met nog twee anderen, die Brakka en Dave worden genoemd. In de groep werd gesproken over het bouwen van het drugslab en werden foto's gedeeld. Die komen overeen met wat de Belgische politie in Leopoldsburg heeft gevonden.

Temptation
Lees ook:
Temptation Island-ster gearresteerd voor grootste methlab van Nederland

Ook de gesprekken linken de chatgroep aan het Belgische lab. 'Belgenland? Ben je niet wat vergeten dan. Moet ik zelf rije?', zou Gianni hebben verstuurd. Ze hebben het ook over ene 'Sjors' die niet thuis is. De verhuurder van het drugspand heet Georges V. en is gearresteerd voor betrokkenheid bij het lab.

Vrijdag doet de rechter in Hasselt uitspraak over de zaak. Justitie eiste eerder al celstraffen van vier tot acht jaar tegen Georges V., Robert B., Bjorn J., Karel de L. en Bas M.. Die laatste komt ook uit Weert en is een goede bekende van Damien en Gianni.