Entertainment

Steven Brunswijk door het stof: 'Wil niemand kwetsen'

28 april 2022 23:20 Aangepast: 29 april 2022 07:23
Steven Brunswijk Beeld © ANP

Steven Brunswijk (38) heeft dinsdag gelachen om het 'kaarsenverhaal' van Johan Derksen (73) omdat hij het niet geloofde. "Ik hoorde een verhaal dat zo absurd was, dat kan niet waar zijn", zei de comedian donderdagavond in 'Op1'.

"Het is nooit mijn intentie om iemand te kwetsen"

Johan Derksen vertelde dinsdag in Vandaag Inside dat hij in de jaren 70 een bewusteloze vrouw had gepenetreerd met een kaars. Gasten aan de talkshowtafel, onder wie Steven Brunswijk, moesten daarom lachen. De comedian biedt daarvoor zijn excuses aan. "Het is nooit mijn intentie om iemand te kwetsen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johan Derksen: 'Ik stop bij Vandaag Inside, heb een uitglijder gemaakt'

Toen hij het verhaal hoorde dacht hij niet aan slachtoffers van seksueel geweld. "Het is niet dat in me opkwam: oké, hij vertelt nu een verhaal waar hij echt een vrouw aangerand, verkracht heeft en dat ik daar bewust om lach. Dat is nooit mijn intentie geweest."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Radio West zet Johan Derksen aan de kant

Johan kwam woensdag terug op het verhaal en zei dat hij de kaars tussen de benen van de vrouw had gezet. In het SBS6-praatprogramma moest hij donderdag naar eigen zeggen van Talpa zijn excuses aanbieden. De analist zei dat hij vanwege de ophef vertrekt bij Vandaag Inside. Wilfred Genee reageerde dat ze daarom 'allemaal' maar moeten stoppen. "Het is samen uit, samen thuis."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Theatershow Johan Derksen aan zijden draadje: 'Hangt af van excuses'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore