Ga naar de inhoud
Entertainment

Yesim Candan online bedreigd na Vandaag Inside-optreden

Yesim Candan Beeld © ANP

RTL-columnist Yesim Candan (47) heeft donderdag op sociale media dreigementen ontvangen nadat zij woensdag in het programma 'Vandaag Inside' weerwoord had gegeven aan Johan Derksen. Yesim was te gast om uit te leggen waarom het 'kaarsenverhaal' van Johan Derksen (73) en de reactie van de andere gasten daarop niet leuk is voor slachtoffers van seksueel wangedrag.

"Ik hoop dat jij een keer goed verkracht wordt"

RTL Nieuws-columnist Yesim Candan deelt op Twitter een aantal opmerkingen die zij ontving. "Ik vind je een kk hoer met je bullshit-verhaal op tv. Ik hoop dat jij een keer goed verkracht wordt", schrijft iemand.

Eerder deze week ontving ook columnist Roos Schlikker soortgelijke berichten toen zij bekendmaakte te stoppen als tafeldame van Vandaag Inside. Zij kreeg een stortvloed aan negatieve reacties over zich heen toen ze zei dat het 'kaarsenverhaal' van Johan Derksen een reden voor haar was om de samenwerking te verbreken. Roos besloot daarom haar account achter een slotje te gooien, wat betekent dat mensen haar alleen kunnen volgen als zij hen toestemming geeft. "Omdat ik er even klaar mee ben om voortdurend door misogyne mannetjes de les te worden gelezen of foto's in mijn timeline te treffen van vrouwen met een kaars in hun vagina, gaat er even een slotje op dit account", liet de columnist woensdag weten.

Johan
Lees ook:
Johan Derksen maakt vanavond alsnog excuses in Vandaag Inside

Johan Derksen vertelde in de uitzending van dinsdag een grote kaarsenstandaard tussen de benen van een dronken, bewusteloze vrouw te hebben gestopt. Het leek er op basis van zijn verhaal op dat hij de vrouw met de kaars had gepenetreerd, maar hij zei woensdag dat dit niet was gebeurd.

Angela
Lees ook:
Angela de Jong schuift vanavond aan in Vandaag Inside: 'Wil kritiek uiten'

Het verhaal van de televisiebekendheid leidde tot veel woedende reacties. Mariëtte Hamer, de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, sprak van "ontluisterende televisie". Een aantal slachtoffers van misbruik rond het programma The Voice of Holland vond het verhaal van Johan "bizar en misselijkmakend". Zij riepen John de Mol, de baas van Talpa, op actie te ondernemen. Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld naar het verhaal. Hoofdsponsor Stella Fietsen heeft per direct de samenwerking met Vandaag Inside verbroken.

'Uitspraken Johan Derksen bijzonder pijnlijk voor slachtoffers'

04:38