Ga naar de inhoud
Entertainment

Horrorfilm Halina Reijn gaat de hele wereld over

Halina Reijn Beeld © ANP

Studio Sony heeft de internationale rechten gekocht van de film 'Bodies, Bodies, Bodies', het internationale regiedebuut van Halina Reijn (46). De grote Amerikaanse filmmaatschappij gaat de film wereldwijd uitbrengen in de bioscopen. Dat heeft Halina donderdag laten weten.

Het is heel bijzonder dat Sony een film van een Nederlander op deze manier oppikt. Bodies, Bodies, Bodies gaat over een feest van een groep rijke twintigers dat volledig uit de hand loopt. De hoofdrollen worden gespeeld door Pete Davidson, Amandla Stenberg, Maria Bakalova en Myha'la Herrold.

Halina
Lees ook:
Halina Reijn maakt in augustus internationaal regiedebuut

In maart van dit jaar was de thriller voor het eerst te zien op het Amerikaanse filmfestival SXSW. Naar aanleiding daarvan is de film door 95 procent van de recensenten positief beoordeeld op reviewsite Rotten Tomatoes. Dat is een erg goede score en daarmee is de film 'vers' verklaard. Bodies, Bodies, Bodies is vanaf begin augustus in de Amerikaanse bioscopen te zien.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe horrorfilm deed Halina Reijn aan eigen vriendengroep denken

Het is nog niet bekend wanneer de film in Nederland wordt uitgebracht. De thriller is Halina's tweede film. In 2019 bracht ze haar debuut Instinct uit, waarin Carice van Houten en Marwan Kenzari de hoofdrollen speelden. De film werd destijds ingestuurd als de Nederlandse Oscar-inzending voor beste buitenlandse film, maar viel af in de voorrondes.

Halina Reijn 'trots' op haar regiedebuut in Amerika

02:23