Ga naar de inhoud
Entertainment

Na slang verorberen Expeditie-leden nu ander exotisch dier

Expeditie Robinson: All Stars Beeld © Expeditie Robinson: All Stars

Het oude Kamp Zuid kan tevreden zijn; de 'Expeditie Robinson: All Stars'-deelnemers hadden een plan en dat is vrijwel zonder wijzigingen uitgerold. Mariana Verkerk (62), Niels Gomperts (30), Sebastiaan Labrie (50) en Ferry Doedens (31) zijn nog over, Dominique Hazeleger (25) heeft haar plek in de finale zelfs al veiliggesteld. Van de vier vrienden die aan de halve finale beginnen moeten er nog twee naar huis. De vraag is: wie?

Let op: dit artikel bevat spoilers over de tiende aflevering van Expeditie Robinson: All Stars.

"Je moet toch de honger voor zijn"

Niemand wil op dag achttien, zo vlak voor de finale, naar huis. "Ik heb goed geslapen, maar ik merk dat de adrenaline door mijn lichaam giert. Lichtelijk zenuwachtig en heel veel zin in deze dag", zo blikt Ferry alvast vooruit op wat er komen gaat. Ook Sebastiaan kan niet wachten: "Ik heb al sinds gisteravond een beetje kriebels in de buik. Vandaag gaat het erom. Ik wil naar die finale."

Dominique is ondertussen veilig op Winnaarseiland. "Ik heb het gewoon voor de tweede keer geschopt, dat had ik in het begin niet durven dromen", vertelt ze - ondanks het gebrek aan eten - euforisch. Ook op het andere eiland is er niets meer en daarom besluit Niels een hagedis te vangen om de buiken te vullen. "Niels is op het eiland, dus de keuken is anders", lacht Sebastiaan. Het is niet de eerste keer dat de kandidaten hun smaakpapillen uitbreiden. Vorig seizoen smikkelden de kandidaten nog van een slang. "Ik probeer altijd, overal waar ik kom van: beweegt het? Kan ik het in mijn mond doen. Ja, je moet toch de honger voor zijn", aldus Niels, die het wel 'kipachtig' vindt smaken.

Expeditie
Lees ook:
Expeditie Robinson heeft zijn eerste finalist: 'Niet zien aankomen'

Dankzij Niels vertrekken de kandidaten met 'volle buiken' naar de halve finale, die bestaat uit twee proeven. De winnaar van de eerste proef plaats zich meteen voor de finale, de verliezers strijden opnieuw. De winnaar daarvan is de derde en laatste finalist. Niels is de eerste die de 'brute', 'loodzware' proef wint. "Dat ik verder ben gekomen dan m’n vorige expeditie is voor mij al een mijlpaal. Ik ben superblij", spreekt hij na afloop. Ferry is de derde finalist: "Dit gevoel is zo lekker omdat je zo hard gestreden hebt en ik heb het gewoon geflikt heb: ik sta gewoon in de finale! En dat ik het morgen mag opnemen tegen Niels en Dominique, dat is echt een feest. Ik ga alles op alles zetten!"

Mariana Verkerk en Sebastiaan Labrie nemen gevaarlijk besluit

03:03
Koeienbloed
Lees ook:
Koeienbloed en testikels: kandidaten Expeditie walgen van eetproef

De finale van Expeditie Robinson: All Stars is volgende week donderdagavond om 20.30 uur op RTL 4 te zien. Of kijk (alvast vooruit) bij Videoland.