Ga naar de inhoud
Entertainment

René van der Gijp: 'Misschien past programma niet meer in huidige tijdgeest'

René van der Gijp Beeld © ANP

René van der Gijp (61) heeft woensdagavond voorgesteld voortaan de talkshow 'Vandaag Inside' van tevoren op te nemen. Op die manier kunnen 'foute grappen waar gedoe over komt' voortaan uit de uitzending worden geknipt.

Dat stelde hij woensdag voor in de uitzending tijdens een gesprek over het 'kaarsenverhaal' van Johan Derksen. De analist vertelde vijftig jaar geleden een kaars tussen de benen van een bewusteloze vrouw te hebben geduwd. Dit leidde tot veel woedende reacties, vooral door het schaterlachen over het onderwerp van de andere gasten.

'Uitspraken Johan Derksen bijzonder pijnlijk voor slachtoffers'

04:38
Johan
Lees ook:
Johan Derksen weigert excuses aan te bieden: 'Jeugdzonde'

René bekende dat hij anders in de uitzendingen zit sinds de eerste keer dat een 'grap' verkeerd viel. René verkleedde zich in 2018 als een vrouw om VRT-presentatrice Bo van Spilbeeck te parodiëren, nadat zij bekendmaakte voortaan als vrouw door het leven te gaan.

Voice-advocaat:
Lees ook:
Voice-advocaat: 'Verklaring Johan Derksen bagatelliseert slachtoffers'

"Ik slik vijftien grappen per week in", aldus René. "En dat zijn echt hele leuke grappen. Ik vertel ze thuis en die kleine van mij lacht zich de pleuris." Hij zei ook goed te snappen dat producent John de Mol genoeg heeft van het programma Vandaag Inside: "Misschien past ons programma niet meer in de huidige tijdgeest."

Johan vreesde dat het plan 'de spontaniteit uit het programma haalt': "Er zijn nog steeds mensen die ons leuk vinden. Alleen die woke-cancelcultuur valt elke keer over ons heen."

Johan
Lees ook:
Johan Derksen nuanceert verhaal: 'Vrouw niet gepenetreerd met kaars'