Ga naar de inhoud
Entertainment

Hamer: 'Bekentenis Johan Derksen ontluisterend en denigrerend'

Mariëtte Hamer (63), regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, vindt de bekentenis van Johan Derksen (73) dinsdagavond 'ontluisterende televisie'. Johan zei in het programma 'Vandaag Inside' dat hij in zijn jongere jaren een dronken, bewusteloze vrouw heeft gepenetreerd met een kaars.

Hamer vindt het 'denigrerend en kwetsend' voor mensen die ooit te maken hebben gehad met seksueel geweld, laat ze weten aan het ANP. "Ook in de jaren zestig en zeventig was dit gedrag niet normaal", zegt ze.

Johan
lees ook:
Johan Derksen weigert excuses aan te bieden: 'Jeugdzonde'

Talpa meldde woensdag 'enorm geschrokken' te zijn van de uitlatingen van Derksen en wil 'zo snel mogelijk' met hem in gesprek over de kwestie. Hamer vindt deze stap "belangrijk" en hoopt ook dat het gesprek snel plaatsvindt.

In haar rol als regeringscommissaris zal Hamer 'het maatschappelijk debat over grensoverschrijdend gedrag de komende tijd verder gaan aanjagen'. Ook gaat ze ervoor zorgen dat in de komende drie jaar 'alles geregeld wordt om deze problematiek aan te pakken en te voorkomen'. Ze adviseert het kabinet bij het opstellen van een nationaal actieplan daarvoor.