Ga naar de inhoud
Entertainment

Koningin Máxima heeft empty nest syndrome: 'Maar kan wel meer werken'

Het Nederlands koningshuis Beeld © ANP

Met prinses Amalia (18) die binnenkort gaat studeren en prinses Alexia (16) die op een kostschool in Wales zit, wordt het steeds rustiger achter de koninklijke deuren. En dat gaat koningin Máxima logischerwijs niet in de koude kleren zitten. Ze heeft last van het empty nest syndrom, bekend ze tijdens Koningsdag in Maastricht.

"Ik mis ze enorm"

"Ik mis ze enorm", zegt Máxima in gesprek met de NOS. "Amalia is nog steeds een beetje thuis", vervolgt ze. De kroonprinses beslist komende maand wat ze gaat studeren en waar ze dat gaan doen.

"Alexia is helemaal niet thuis", vertelt Máxima. De middelste dochter van het koningspaar verblijft namelijk in Wales op een kostschool. Daar heeft ze het naar eigen zeggen enorm naar haar zin. "Ik ben erg dankbaar voor mijn ouders en voor mijn school", aldus Alexia. "Natuurlijk mis ik mijn ouders ook."

Hier
lees ook:
Hier schitteren de prinsessen in op Koningsdag

De jongste prinses, Ariane, is nog wel thuis bij Máxima en Willem-Alexander. "Het is gewoon stiller in huis dan vroeger", vertelt Máxima. Toch heeft de rust ook wel één voordeel. "Ik kan nu wel meer werken", zegt de koningin lachend.

De Oranjes hebben het afgelopen jaar behoorlijk wat kritiek te verduren gekregen. Daarom doen ze op deze Koningsdag extra hun best om in de smaak te vallen bij het publiek, meent royaltyverslaggever Annemarie de Kunder.

'Oranjes gaan na alle kritiek éxtra hun best doen op koningsdag'

03:32
Hoe
lees ook:
Hoe we de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane steeds beter leren kennen