Entertainment

Rapper Murda over 'cannabispromotie': 'Dit zijn onschuldige liedjes'

21 april 2022 17:44 Aangepast: 21 april 2022 20:24
Rapper Murda Beeld © Instagram: @Murdaworld

De Nederlands-Turkse rapper Murda (38) is dinsdag in Turkije veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en twee maanden voor songteksten waarin hij het gebruik van cannabis zou aansporen. Inmiddels is de rapper ook over de grens nieuws met zijn veroordeling. Als het aan Murda zelf ligt, is de hele situatie volledig misplaatst. Aan RTL Boulevard vertelt hij over het vonnis.

"Niemand in de wereld zou een dag gevangenis moeten zien door een tekst of creatieve uitlating"

Tijdens het gesprek spat de teleurstelling van het gezicht van rapper Murda af. Hij geeft aan dat hij het vooral 'jammer' vindt dat het zo ver moest komen. "Niemand in de wereld zou een dag gevangenis moeten zien door een tekst of creatieve uitlating", vertelt hij. Volgens de rapper zou hij onterecht zijn veroordeeld en wil hij het hier dus ook niet bij laten. "Ik zal dit nooit goedkeuren", zegt Murda. "Hun argument is dat ik mensen aanspoor om drugs te gebruiken. Dat is natuurlijk niet zo."

Volgens de rapper gaat het om drie tot vier zinnen verdeeld over drie nummers, 'dus misschien 1 zin per nummer' waarin hij rapt over drugs, rekent hij voor. Zelf rookt 'ie ook weleens wiet en om die reden rapt hij erover 'zoals elke andere rapper dat doet'. "Dit zijn onschuldige liedjes. (...) We zijn geen criminelen. Waar gaat dit nou over? We rappen gewoon."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rapper Murda nacht vastgezeten in Turkse cel om songteksten

Ondanks de teleurstelling om zijn eigen carrière baalt de rapper vooral ook voor andere artiesten uit Turkije: "Ik vind het jammer voor andere artiesten in Turkije die zich vrijuit willen uitdrukken. Er zijn nu mensen die hun muziek moeten maken terwijl ze met dit soort zaken rekening moeten houden."

Het maakt Murda ook verdrietig dat hij nu niet meer vrijuit in en uit Turkije kan. "Ik hou oprecht heel veel van Turkije, dus daar niet kunnen zijn is al een forse straf", licht hij toe. Dat zijn veroordeling nu ook internationaal een gespreksonderwerp is, daar baalt de rapper ook van. "Jammer, want Turkije is echt een prachtig land en het is jammer dat we met dit soort dingen wereldnieuws maken."

Om 18.35 uur zie je het hele item in RTL Boulevard.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse Murda coach in Turkse rapversie van The Voice

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore