Entertainment

76,8 miljoen klanten voor streamingdienst HBO Max

21 april 2022 13:58 Aangepast: 21 april 2022 14:25
Gossip Girl Beeld © HBO Max

Streamingdienst HBO had aan het einde van het eerste kwartaal 76,8 miljoen betalende klanten. Dat was een toename van 3 miljoen klanten ten opzichte van eind 2021, meldde moederbedrijf AT&T bij zijn cijferbericht over het eerste kwartaal.

De toestroom was grotendeels te danken aan internationale expansie. Zo werd streamingdienst HBO Max op 8 maart ook beschikbaar in een reeks Europese landen waaronder Nederland. Hoeveel van de nieuwe klanten uit ons land komen, valt niet uit de cijfers af te leiden. AT&T maakt namelijk geen verschil tussen klanten van de betaaltv-zenders van HBO en streamingdienst HBO Max. Geografisch maakt het bedrijf alleen onderscheid tussen klanten uit de Verenigde Staten en internationale klanten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

HBO Max maakt serie over It-horrorclown Pennywise

De inkomsten uit de abonneediensten bedroegen 4 miljard dollar, omgerekend zo'n 3,7 miljard euro. Daarnaast verdiende HBO 3,1 miljard dollar aan licenties voor zijn films en series, maar ook aan bioscooprecettes voor zijn films en andere licentiedeals.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

HBO Max kampt met 'opstartproblemen' op eerste dag in Nederland

De entertainmenttak van AT&T zag de operationele winst een stuk lager uitpakken dan een jaar eerder. Dat kwam door investeringen in HBO Max en de lancering van de streamingnieuwszender CNN+. Volgens verschillende mediaberichten is die laatste dienst nog verre van succesvol.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore