Ga naar de inhoud
Entertainment

Johnny Depp vertelt over wond: 'Het leek wel de Vesuvius'

Johnny Depp Beeld © ANP

Acteur Johnny Depp (58) is woensdag in de rechtbank uitgebreid ingegaan op de details hoe hij in 2015 door toedoen van zijn ex-vrouw Amber Heard (35) zijn vingertopje verloor. Het detail kwam eerder al aan bod toen een dokter vertelde dat de kok het stukje vinger terugvond in de keuken van het Australische huis van het koppel.

"Ik keek rechtstreeks naar mijn bot dat uit mijn vinger stak"

Het vingertopje liet los nadat Amber volgens Johnny twee flessen naar hem toegooide. Een van de flessen, een wodkafles, versplinterde toen deze hem raakte. "Ik voelde geen pijn, alleen maar hitte", omschreef de acteur. Pas daarna keek hij naar zijn hand. "Ik keek rechtstreeks naar mijn bot dat uit mijn vinger stak. Bloed gutste uit de wond. Het zag eruit als de Vesuvius."

Kok
Lees ook:
Kok vond vingertopje van Johnny Depp in de keuken

Johnny toonde bloedige foto's van zichzelf in het ziekenhuis na het incident. Hij wees de toehoorders ook op de afdruk van een sigaret, die volgens de ster veroorzaakt zou zijn door Amber.

Toen het incident plaatsvond, was de acteur het vijfde deel van Pirates of the Caribbean aan het draaien. Hij zou op de set maandenlang rondlopen met een verband over zijn vinger. Hij koos voor een kinderverband, om het leed op een vreemde manier te verzachten. Op het verband waren groene stippen aangebracht, zodat de special effects-crew precies wist waar ze de vinger digitaal moesten toevoegen.

Johnny
Bekijk ook:
Johnny Depp wil geen paria meer zijn: 'Ben verbaal mishandeld door Amber Heard'

Volgens Johnny gaf hij zijn ex toentertijd niet aan, omdat hij haar niet in de problemen wilde brengen. Amber stelde eerder dat hij haar mishandeld zou hebben op de trip naar Australië, die zij omschreef als een "gijzelingssituatie". Johnny stelt op zijn beurt dat zijn ex-geliefde degene was die de hele tijd schreeuwde en ruzie zocht. "Ze maakte me uit voor monster en wat al niet meer", aldus de acteur. "Ik weet niet precies hoe een zenuwinzinking voelt. Maar op dat moment zat ik er heel dicht tegenaan."

De zaak waar Johnny al twee dagen in getuigt, dient voor de rechtbank van de staat Virginia. De acteur heeft zijn ex Amber Heard, met wie hij tot en met 2016 getrouwd was, aangeklaagd voor smaad vanwege een artikel dat zij in 2018 schreef voor The Washington Post. De actrice heeft het daarin over huiselijk geweld dat ze heeft meegemaakt, maar noemt haar ex niet bij naam. Johnny vindt dat het duidelijk is dat ze over hem schrijft en klaagde haar aan. Hij ontkent haar te hebben mishandeld.

'Moordberichten'
Lees ook:
'Moordberichten' Johnny Depp over Amber Heard lekken uit

De zaak begon vorige week maandag en duurt naar verwachting enkele weken.