Entertainment

WDZHV-kijkers verbaasd dat Nadia zolder tiny house wil verhuren

20 april 2022 22:07 Aangepast: 21 april 2022 10:17
Waar doen ze het van? Beeld © EO

Nadia uit 'Waar doen ze het van?' is nog steeds bang dat haar bijstandsuitkering gaat stoppen. Dan mist ze namelijk een grote inkomstenbron. Tijden van nood vragen om creatieve oplossingen en daarom wil ze de zolderkamer van haar tiny house verhuren aan een student.

"Het staat ook in de advertentie dat het een loftkamer is"

Geld verdienen gaat Nadia tot nu toe niet goed af. Sollicitaties die ze heeft gedaan hebben niks opgeleverd, maar toch ziet ze mogelijkheden om wat extra's te verdienen. "Laatst stond in de krant een artikel over buitenlandse studenten en dat er een hoge woningnood is." Bovenin haar tiny house (die niet voor niets tiny heet) is een slaapzolder die ze wel wil verhuren.

Na een rekensom komt ze uit op een kale huurprijs van maar liefst 455 euro. Geen onbelangrijk detail: van privacy is weinig sprake, in de 'loftkamer' kun je niet staan en o ja, je leeft met drie jonge kinderen op een piepklein oppervlak. Studeren kan 's avonds aan de eettafel als de kinderen op bed liggen. Niet ideaal als je middenin een tentamenweek zit. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waar doen ze het van?-kijkers verbaasd over 'smerig badwater'

De kinderen helpen meteen om het plan te verwezenlijken. Onder het mom van goed samenwerken en communiceren helpen ze Nadia om de zolder leeg te trekken. "In principe kan ik rondkomen van 350 euro per maand", legt de moeder van drie uit. "Maar ik wil wel iemand hebben die met het gezin meedraait, dus ook met ons mee eet. De maaltijden zitten dan bij de prijs in, dus daar kan ik iets meer voor vragen. En verder [kan ik] iets minder [vragen] omdat het natuurlijk een lage kamer is. Op die manier kom ik wel uit met de kosten."

Ze vervolgt: "Het staat ook in de advertentie dat het een loftkamer is, dus in principe kun je veel zitten. Ik ga ook niet staan op mijn bed. Het is om te slapen en te studeren en 's avonds kunnen ze aan de eettafel zitten."

De kijkers thuis vinden er wat van.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Puberzoon Waar doen ze het van?-gezin schaamt zich voor patserbak

Waar doen ze het van? wordt iedere woensdag om 21.30 uur uitgezonden op NPO 1. Kijk de aflevering van het EO-programma van deze week hier terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore