Entertainment

Piers Morgan sinds het Markle-debacle weer te zien bij ITV

20 april 2022 11:24 Aangepast: 20 april 2022 12:37
Piers Morgan, Meghan Markle en prins Harry Beeld © Getty Images

Piers Morgan (57) keert donderdag na een lange afwezigheid terug bij de Britse tv-zender ITV. De presentator zal aanschuiven in het ontbijtprogramma van Lorraine Kelly, kondigt hij aan op Twitter.

"Misschien storm ik GMB wel binnen om de kijkcijfers weer omhoog te krijgen"

"Ik keer morgen voor de eerste keer sinds het Markle-debacle weer terug bij ITV", schrijft Morgan, die stopte bij de zender na ophef over kritiek die hij had op prins Harry's vrouw Meghan. In oktober presenteerde hij zijn laatste aflevering van het programma Life Stories, waarvan hij twaalf jaar lang het gezicht was. In zijn bericht dreef hij ook de spot met Good Morning Britain, waar hij eerder vorig jaar vertrok. "Misschien storm ik GMB wel binnen om de kijkcijfers weer omhoog te krijgen."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Piers Morgan zet na twaalf jaar punt achter carrière bij ITV

Morgan vertrok vorig jaar bij Good Morning Britain na ophef over opmerkingen die hij had gemaakt over Meghan. In een uitzending had de bekende Britse presentator felle kritiek op het interview van Harry en Meghan met de Amerikaanse tv-ster Oprah Winfrey. Hij noemde het interview onder meer schandelijk en misselijkmakend. Bij ITV kwamen 57.000 klachten binnen over die uitspraken. Een dag na de uitzending stapte Morgan op.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Meghan Markle verliest strijd tegen Piers Morgan

Ook Meghan diende een officiële klacht in bij ITV. Ofcom, de overheidsorganisatie die toezicht houdt op wat er op Britse televisie wordt uitgezonden, stelde Morgan echter in het gelijk. Het inperken van zijn mening zou 'een ongerechtvaardigde en huiveringwekkende beperking van de vrijheid van meningsuiting' zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore