Entertainment

Katja Schuurman vindt ophef fotoshoot lastig: 'Volgende keer trek ik ze sandalen aan'

20 april 2022 07:34 Aangepast: 20 april 2022 08:29
Katja Schuurman Beeld © RTL

Katja Schuurman (47) is aan tafel bij 'Jinek' in gegaan op de kritiek die ze kreeg naar aanleiding van een fotoshoot in Zanzibar voor een schoenenmerk. Op de foto staat Katja met een man, maar er staan ook twee kinderen bij die juist géén schoenen dragen. Een te contrasterend beeld, vinden velen. Katja is het daar niet mee eens.

"We hebben afspraken gemaakt met de ouders van de kinderen en er is voor betaald"

Katja zegt aan tafel dat ze wel begrijpt dat er 'ophef' is. "Omdat er tegenwoordig over heel veel dingen snel ophef is, hè. Je doet het snel niet goed." Het was uiteraard niet het idee om een contrasterend beeld te maken, zegt Katja aan tafel bij Eva Jinek. "Dat was natuurlijk niet wat we wilden uitstralen. Ik bedoel: ik werk al vijftien jaar om niet voor de organisatie Return to Sender."

Volgens Katja is de foto genomen in een dorp waar mensen het 'echt prima' voor elkaar hebben. "We hebben afspraken gemaakt met de ouders van de kinderen en er is voor betaald." Ze vindt het dan ook lastig om het 'ophef' te noemen. 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Katja Schuurman twijfelde over rol in nieuwe Costa-film

Enigszins sarcastisch zegt de actrice geleerd te hebben van de kritiek. "Ik zou ze zeker sandalen aantrekken volgende keer”, zegt ze wijzend op de jonge kindjes op de foto. "Het is niet dat ik het niet serieus neem, hè, dus mea culpa voor iedereen die zich enorm gekwetst voelt door deze foto. Het was niet de bedoeling."

Het gesprek met Katja in Jinek zie je hieronder terug.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Katja Schuurman niet eens met ophef over campagne: 'Jammer'

Jinek zie je iedere werkdag rond 22.00 uur op RTL 4.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore