Ga naar de inhoud
Entertainment

Johnny Depp zag nooit de eerste Pirates of the Caribbean-film

Johnny Depp (58) heeft nooit het eerste deel van zijn extreem succesvolle 'Pirates of the Caribbean-reeks'. Dat bekende de acteur volgens 'Sky News' dinsdag tijdens een verhoor in de rechtbank in de Amerikaanse staat Virginia. Johnny sprak in de slepende smaadzaak die hij tegen zijn ex, Amber Heard (35), heeft aangespannen.

"We moesten opeens beveiliging inhuren, en ik was bang voor de veiligheid van mijn familie"

Johnny vertelde in de rechtbank zijn hele levensverhaal, inclusief zijn moeilijke jeugd en het begin van zijn carrière. De acteur was gelijk geïntrigeerd door de rol van Captain Jack Sparrow, de recalcitrante piraat die hij tot nu toe vijf keer speelde. "Jack Sparrow doet dingen die ik zelf nooit zou kunnen doen en zegt dingen die ik zelf nooit zou kunnen zeggen", aldus Johnny. "Het voelde als een groot risico om deze rol te pakken en het extreme personage zo ver mogelijk op te rekken. Ik dacht dat mensen dat wel zouden accepteren, net zoals ze dat van Bugs Bunny accepteren."

Zelf zag hij het eerste deel nooit, voegde hij daaraan toe: "Maar ik geloof dat de film het best goed deed." Het publiek bij de rechtszaak moest lachen om deze relativering; de film bracht wereldwijd bijna 700 miljoen dollar op. Latere delen deden het nog veel beter.

De acteur vertelde dat Pirates of the Caribbean uit 2003 zijn leven veranderde. "Ik en mijn familie werden opeens geconfronteerd met een heel andere manier van leven dan we gewend waren", aldus Depp. "Opeens stonden er mensen voor het hek van ons huis in Los Angeles die Jack Sparrow wilden zien. Of die verkleed als Jack Sparrow over het hek klommen. We moesten opeens beveiliging inhuren, en ik was bang voor de veiligheid van mijn familie."

Johnny
Lees ook:
Johnny Depp dinsdag aan het woord in smaadzaak tegen ex

Johnny bekende dat het heel vreemd was om opeens te ervaren dat hij 'niet meer de deur uit kon voor koffie of een etentje'. De Hollywoodster stelt niet te willen klagen over zijn succes. "Maar mijn leven werd opeens een strategische missie. Ik kon niets meer doen zonder er over na te denken, zelfs geen wandeling in het park."

Kok
Lees ook:
Kok vond vingertopje van Johnny Depp in de keuken

De acteur heeft zijn ex Amber Heard, met wie hij tot en met 2016 getrouwd was, aangeklaagd voor smaad vanwege een artikel dat zij in 2018 schreef voor The Washington Post. De actrice heeft het daarin over huiselijk geweld dat ze heeft meegemaakt, maar noemt haar ex niet bij naam. Johnny vindt dat het duidelijk is dat ze over hem schrijft en klaagde haar aan. Hij ontkent Amber te hebben mishandeld.

De zaak begon vorige week maandag en duurt naar verwachting enkele weken. In hun openingspleidooi vorige week zeiden de advocaten van Johnny onder meer dat de reputatie van de acteur ernstig is beschadigd door de beschuldigingen van Amber.