Ga naar de inhoud
Entertainment

Frappant: steenrijke Elon Musk heeft geen huis

Tesla-topman Elon Musk. Beeld © Getty Images

Elon Musk (50) werd onlangs nog bekroond tot de allerrijkste man ter wereld met een vermogen van maar liefst 300 miljard dollar (275 miljard euro), maar dat betekent niet dat hij zich daar ook naar gedraagt. In een Ted-interview met Chris Anderson heeft de miljardair namelijk onthuld dat hij er een 'sobere' levensstijl op na houdt. En dat is best opvallend, gezien het feit dat hij toch aardig wat geld stak in een ruimterace samen met Amazon-oprichter Jeff Bezos.

"Ik heb geen jacht en ik ga ook zelden op vakantie"

Jeff en Elon lagen vorig jaar onder vuur omdat ze grote sommen geld in een ruimterace stopten, en niet in bijvoorbeeld de klimaatcrisis. Ook Chris Anderson probeerde Elon een beetje uit te dagen, door te vertellen dat er 'heel veel mensen zijn die rijke mensen absoluut niet kunnen uitstaan'. "Deze mensen zijn beledigd door het feit dat een individu dezelfde rijkdom kan hebben als een miljard of meer van ’s werelds armste mensen."

Ex-vrouw
Lees ook:
Ex-vrouw van Elon Musk wordt om opvallende reden aangeklaagd

Hoewel Elon het naar eigen zeggen niet per se eens is met de kritiek, voelt hij zich ook niet aangesproken. "Het zou zeker problematisch zijn als ik miljarden dollars per jaar zou uitgeven aan mezelf, maar dat is helemaal niet het geval. Sterker nog: ik heb op dit moment niet eens een huis. Ik logeer letterlijk altijd bij vrienden. Als ik naar de Bay Area reis, waar het grootste deel van Tesla’s techniek zit, logeer ik bij vrienden."

Grimes
Lees ook:
Grimes na breuk Elon Musk aan het daten met WikiLeaks-klokkenluider

Ook op andere dingen probeert hij te besparen. "Ik heb geen jacht en ik ga ook zelden op vakantie. Dus mijn persoonlijke consumptie is helemaal niet hoog. Het enige waar ik wel veel geld aan uitgeef is een eigen vliegtuig. Maar als ik het vliegtuig niet gebruik, dan heb ik ook minder uren om te werken."

Elon
Lees ook:
Elon Musk in geheim vader geworden van tweede kindje met Grimes