Ga naar de inhoud
Entertainment

Johnny Depp dinsdag aan het woord in smaadzaak tegen ex

Johnny Depp (58) komt voor het eerst aan het woord in de smaadzaak die hij tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (35) heeft aangespannen. De acteur wordt dinsdag als getuige gehoord in de rechtbank van Fairfax County in de Amerikaanse staat Virginia.

Johnny heeft Amber, met wie hij tot en met 2016 getrouwd was, aangeklaagd voor smaad vanwege een artikel dat zij in 2018 schreef voor The Washington Post. De actrice heeft het daarin over huiselijk geweld dat ze heeft meegemaakt, maar noemt haar ex niet bij naam. Johnny vindt dat het duidelijk is dat ze over hem schrijft en klaagde haar aan. Hij ontkent Amber te hebben mishandeld.

Kok
Lees ook:
Kok vond vingertopje van Johnny Depp in de keuken

De zaak begon vorige week maandag en duurt naar verwachting enkele weken. In hun openingspleidooi vorige week zeiden de advocaten van Johnny onder meer dat de reputatie van de acteur ernstig is beschadigd door de beschuldigingen van zijn ex-geliefde.

Sprake
Lees ook:
Sprake van 'wederzijdse mishandeling' bij Johnny Depp en Amber Heard

Vorig jaar stonden de twee ook al tegenover elkaar voor de rechter, in Londen. De acteur verloor toen een zaak tegen de Britse tabloid The Sun over een artikel waarin hij een "vrouwenmishandelaar" werd genoemd. De rechter oordeelde dat er geen sprake was van smaad, omdat hij vond dat onvoldoende was bewezen dat de acteur zijn ex niet had mishandeld. Amber was als getuige voor The Sun aangevoerd.

'Moordberichten' Johnny Depp over Amber Heard lekken uit

04:34
Bron: ANP/RTL Boulevard