Entertainment

Tranen in Uitstel van Executie: 'Moeten paps huis achterlaten'

19 april 2022 15:49
Uitstel van Executie Beeld © Videoland

Thea zit flink in de penarie nadat haar man overlijdt. Hij heeft namelijk een week voor zijn overlijden de levensverzekering opgezegd. Hierdoor komt Thea met flinke schulden te zitten. Het 'Uitstel van Executie'-team wordt ingeschakeld om Thea te helpen.

"Dat de kinderen moeten bijspringen, wil je niet"

De goedlachse Thea en haar man Jan leven een gelukkig leven in een groot huis met veel grond. Maar dan wordt Jan ziek en gaat het bergafwaarts. Als hij overlijdt krijgt Thea nóg een flinke klap te verwerken: haar man heeft een week voor zijn dood de levensverzekering opgezegd. Thea zit met een grote schuld opgescheept: de hypotheek van haar te grote huis moet binnen korte tijd afgelost worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Uitstel van Executie-team staat voor grootste uitdaging ooit: 'Kansloos'

Tot overmaat van ramp heeft Thea geld bij de bank geleend om aan haar broer uit te lenen die het hard nodig heeft. Van terugbetalen wil hij niet weten, waardoor Thea's schuld alleen maar oploopt. Thea draagt de zorg voor haar volwassen zoon die gediagnostiseerd is met autisme. Al met al een penibele situatie.

Tekst gaat door onder de video.

Dochter Jannie geeft haar op voor Uitstel van Executie. Jannie en haar zus Maartje helpen moeder Thea namelijk om de eindjes aan elkaar vast te knopen. En dat is voor Thea heel moeilijk: "Dat de kinderen moeten bijspringen, wil je niet." In totaal zit Thea met een schuld van 265.000 euro. 

Er moet teveel aan het grote huis gebeuren om erin te blijven wonen. Daar heeft Thea simpelweg het geld niet voor. Dus is het noodzakelijk dat Thea een ander huis zoekt. En dat valt het gezin erg zwaar. "Het was ook pap z'n huis en dat laten we achter", zegt Thea snikkend tegen haar kinderen die ook met de tranen in hun ogen staan. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bedrogen vrouw staat op randje van afgrond in Uitstel van Executie

Terwijl de verwachting dat het huis een mooi bedrag oplevert klein is, wordt toch het onmogelijke waar. Het team van Uitstel van Executie krijgt een bod van maar liefst 342.000 euro. Hierdoor gaat Thea van een enorme schuld naar een mooi zakcentje van 77.000 euro, dat ze kan gebruiken voor het huurhuis dat voor haar geregeld is. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Martijn Krabbé neemt afscheid van Uitstel van Executie: 'Allerlaatste keer aanbellen'

Thea is door het dolle heen. "De blijheid. Alle zorgen vallen van je af", zegt ze vol ongeloof. Na jaren van stress en verdriet schijnt er licht aan de horizon. En zo komt het toch nog goed voor Thea en haar kinderen. 

Uitstel van Executie is op maandagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Kijk de aflevering hier terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore