Ga naar de inhoud
Entertainment

Charlize smeekt om hulp voor thuisland Zuid-Afrika: 'Help alsjeblieft'

Charlize Theron Beeld © ANP

Charlize Theron (46) vraagt via Instagram om hulp voor haar thuisland Zuid-Afrika. Het land is getroffen door overstromingen waarbij honderden mensen zijn overleden. 'Help alsjeblieft', schrijft de actrice.

"Mijn thuisland Zuid-Afrika gaat door een buitengewoon moeilijke periode"

'Mijn thuisland Zuid-Afrika gaat door een buitengewoon moeilijke periode', aldus Charlize. 'Ik weet dat meer delen in de wereld momenteel pijn hebben, en er wordt veel van wereldburgers gevraagd, maar ik hoop dat mensen vanuit hun hart willen helpen.'

Charlize
Lees ook:
Charlize Theron heeft al vijf jaar geen date gehad

Zuid-Afrika heeft inmiddels het leger ingezet om slachtoffers van de overstromingen in de oostelijke provincie KwaZulu-Natal te helpen. Door de watersnoodramp zijn zeker 443 mensen om het leven gekomen. Hulptroepen zoeken nog naar 63 vermisten. 'Help alsjeblieft door te geven wat je kunt', schrijft Charlize.

Charlize
Lees ook:
Charlize Theron over seksisme op set van The Italian Job

Ook in Nederland zamelen de sterren geld in voor landen in nood. Wesley Sneijder, Rolf Sanchez, Mart Hoogkamer en Andy van der Meijden speelden een potje voetbal tegen team Creators FC, bestaande uit de grootste YouTubers van Nederland. En dit deden ze om geld in te zamelen voor de slachtoffers uit de oorlog in Oekraïne.

Wesley Sneijder, Rolf Sanchez en déze BN'ers zamelen geld in voor Oekraïne

00:22