Entertainment

Dinie over BzV-exit: 'Vergeleek Hans met mijn overleden man'

19 april 2022 13:44 Aangepast: 19 april 2022 14:08
Dinie uit Boer zoekt Vrouw Beeld © KRO-NCRV/Linelle Deunk

Boer Hans en de kijkers van 'Boer zoekt Vrouw' moesten afgelopen weekend afscheid nemen van kandidate Dinie. Haar exit was onverwachts, maar had alles te maken met haar overleden man. Hoewel Dinie dacht dat ze klaar was om nieuwe liefde toe te laten in haar leven, bleek tijdens de opnames al gauw dat dit niet zo was. "Het is voor mij te vroeg geweest", vertelt ze nu over haar BzV-avontuur.

"Het voelde niet meer goed om daar te blijven"

Dinies man overleed in 2019 aan een hersentumor en met haar deelname aan het programma hoopte de weduwe liefde te vinden bij boer Hans. In een interview op de site van het populaire programma vertelt Dinie waarom dit niet is gelukt. "Ik kon niet de liefde vinden bij Hans", verklaart ze. "Ik heb het geprobeerd en hij is niet de liefde van mijn leven."

Ondanks dat Dinie geen spijt heeft van haar deelname, is ze wel teleurgesteld in de uitkomst. "Je gaat er toch wel met de verwachtingen heen: nou, misschien worden we wel maatjes", zegt ze. Terwijl Dinie probeerde om boer Hans beter te leren kennen, kreeg ze haar overleden man echter niet uit haar gedachten. "Ik heb denk ik ook wel het vergelijk gemaakt met mijn overleden man en ik werd daar ook heel verdrietig van", legt ze uit.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Janine uit BzV twijfelt over Sander: 'Hij houdt zich op de achtergrond'

Ondanks Dinies verdriet was haar beslissing om de boerderij te verlaten niet snel genomen: "Ik heb heel lang getwijfeld of ik moest stoppen." Het was pas tijdens haar date met boer Hans dat ze het zeker wist. Hans nam Dinie mee het bos in om Mariabeelden te bekijken en op het moment dat Dinie een beeld zag met iemand op een sterfbed kon ze haar verdriet niet langer negeren. "Dit maakt me zo verdrietig. Ik moet hier niet mee doorgaan", zo luidde haar gedachte.

Hoewel ze Hans moest teleurstellen, staat Dinie volledig achter haar keuze. "Ik heb voor mezelf gekozen en dat voelt goed voor mij", stelt ze. "Het is goed geweest dat ik zelf ben gestopt."

Je bekijkt het hele interview met Dinie via deze link. 

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Praatgrage Karlijn voelt stille Jouke aan de tand in BzV: 'We zijn best verschillend'

Terwijl boer Hans in zijn zoektocht naar liefde verder moet zonder Dinie, heeft boer Jouke te maken met een luxeprobleem. Twee dames in huis, dat is hij namelijk niet gewend. En dus levert dat een hoop kopzorgen op. Vooral 's nachts.

Je ziet Boer zoekt Vrouw iedere zondag om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore