Ga naar de inhoud
Entertainment

Kok vond vingertopje van Johnny Depp in de keuken

Beeld © ANP

Het vingertopje dat Johnny Depp (58) in maart 2015 verloor bij een ruzie met ex-vrouw Amber Heard (35), is in de keuken van de woning gevonden door zijn kok. Dat zegt de dokter van Johnny in de rechtbank in Virginia, in de zaak die de acteur tegen Amber heeft aangespannen wegens smaad. Johnny spande de zaak aan vanwege een artikel dat zij in 2018 schreef over huiselijk geweld.

Destijds werden de opnames van de film Pirates of the Carribean 5 tijdelijk stilgelegd vanwege het incident, dat plaatsvond in het huis waar Johnny en Amber verbleven in Australië. De acteur beweerde dat Amber, van wie hij in 2017 scheidde, een wodkafles naar hem gooide waardoor hij zijn vingertop verloor. Zij zei echter dat dit kwam doordat de acteur in een woede-uitbarsting zijn telefoon stuk sloeg tegen de muur.

Sprake
Lees ook:
Sprake van 'wederzijdse mishandeling' bij Johnny Depp en Amber Heard

Johnny's dokter verklaart nu dat hij Johnny destijds een spoedbehandeling heeft gegeven vanwege de verwonding aan zijn vinger. De chef-kok vond daarna het topje van de acteurs vinger in de keuken, beschrijft de dokter. Amber zou er toen hij het huis binnenkwam 'overstuur' uit hebben gezien, maar geen zichtbare verwondingen hebben gehad.

Amber
Lees ook:
Amber Heard beschuldigt Johnny Depp van seksueel misbruik

De zaak gaat om een artikel uit The Washington Post waarin Amber schrijft dat ze huiselijk geweld heeft meegemaakt. Ze noemt niet de naam van Johnny, maar volgens hem is het duidelijk dat het over hem gaat. Daarom klaagde hij haar aan voor smaad.

Vorig jaar troffen de exen elkaar ook al in de rechtbank in Londen. Johnny verloor toen een zaak tegen de Britse tabloid The Sun over een artikel waarin hij een 'vrouwenmishandelaar' werd genoemd. De rechter oordeelde dat er geen sprake was van smaad, omdat hij vond dat onvoldoende was bewezen dat de acteur zijn ex niet had mishandeld. Amber was als getuige voor The Sun aangevoerd.

'Moordberichten' Johnny Depp over Amber Heard lekken uit

04:34