Ga naar de inhoud
Entertainment

Hitsensatie Antoon verrast met twee gouden platen

Antoon (20) heeft twee gouden platen gekregen. In het programma 'Humberto' kreeg de rapper goud voor de singles Hotelschool en Hallo. "Wauw, thanks man", riep de in Hoorn geboren artiest uit toen presentator Humberto Tan (56) hem de gouden platen overhandigde.

"Het moet een beetje geluk zijn"

Het zijn niet de eerste gouden platen die Valentijn Verkerk, zoals Antoon heet, in de wacht sleepte. Voor zijn grote hit Hyperventilatie kreeg hij niet alleen een gouden, maar ook een platina plaat. Verder kreeg hij samen met Big2 goud en platina voor de single Leuk. Goud was er ook voor Antoon en Paul Sinha met hun track Bootje.

Hitmachine
Lees ook:
Hitmachine Antoon 'boeit het niet zo' als mensen hem niet kennen

Bij Humberto keek Antoon ook terug op de afgelopen twee jaar waarin hij vanuit het niets de meest gestreamde Nederlandse artiest werd. "Het moet een beetje geluk zijn", antwoordde hij op de vraag waar zijn succes vandaan komt. "En mensen moeten het je gunnen, en je moet een goede timing hebben. Maar het is ook hard werken."

Hard werken is hem met de paplepel ingegoten, vertelde Antoon. Zijn vader zei dat hij hard moest werken als hij artiest wilde worden. "Mijn tijd moest ik altijd stoppen in muziek en dat heeft uiteindelijk geholpen." Maar de zanger is nog niet klaar. "Als ik zo’n gouden plaat krijg, wil ik er twee of wil ik een platina plaat. Dat houdt de motor draaiende."

Antoon
Lees ook:
Antoon komt met gloednieuw nummer én een EP

Bij Humberto maakte Antoon ook bekend dat hij op 17 december optreedt in de Ziggo Dome. Hij liet in het midden of er meer shows komen. Dat hangt van de belangstelling af, zei hij.

Dubbele gouden plaat voor Antoon!

01:21
Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over