Ga naar de inhoud
RTL Boulevard Columns

'Samantha had Yvonne uit eigen belang niet aan moeten klagen'

Samantha Steenwijk en Yvonne Coldeweijer Beeld © ANP

Journalist Tim van Rodijnen (26) leest en schrijft over de Nederlandse televisie- en entertainmentwereld. In zijn column pent hij neer wat hem hierin opvalt, verbaast of ontroert.

"Had Samantha nu maar niet aan dat dode paard getrokken"

Het staat overal: de rechtszaak tussen Samantha Steenwijk en Yvonne Coldeweijer. Samantha wilde het verhaal over de illegale dieetpillen in de vergetelheid zien verdwijnen, maar door Yvonne voor de rechter te slepen heeft ze het eigenhandig het gesprek van de dag gemaakt. En nu vragen júíst meer mensen zich af of ze op een illegale manier is afgevallen, ja of nee. De uitspraak dient pas over twee weken, maar toch voelt het nu al alsof de zangeres heeft verloren.

Het gaat allemaal om een video waarin Yvonne heeft gezegd dat Samantha is afgevallen door het gebruiken van illegale dieetpillen. Zelf beweert Samantha overigens dat ze in no-time 22 kilo is afgevallen door heel veel paard te rijden. Toen Jeroen van der Boom in Hazes is de Basis daar een beetje lacherig over deed, zei Samantha dat hij maar een keertje mee moet gaan paardrijden. Nou, ik wil er graag bij zijn, als de kilo’s er inderdaad zo razendsnel afvliegen als je op een paard gaat zitten.

Roddelvlogger
lees ook:
Roddelvlogger Yvonne hecht niet veel waarde aan uitspraak rechter

Yvonne heeft na het paardrijverhaal van Samantha gedeeld dat de zangeres het hele verhaal ontkent en haar video offline gehaald. Dan brengt Yvonne ineens het nieuws dat de zangeres haar voor de rechter sleept. Ze zou niet voldoende gerectificeerd hebben. Dat moest met witte letters op een zwarte achtergrond. Een behoorlijk paardenmiddel, om naar de rechter te stappen voor zoiets kleins. Maar goed, de zaak diende vrijdag.

Terwijl Yvonne van de daken schreeuwde dat Samantha haar had aangeklaagd, wilde de zangeres juist nergens iets over de zaak zeggen. De showbizzhyena maakte een heel circus van de zaak. En daar kan ik wel om lachen. Het is weer eens wat anders, Yvonne die roept dat Samantha ‘het nu kan krijgen ook’, voorafgaand aan de zaak. "Ik kom alleen maar met meer juice", zei ze in aanloop naar vrijdag toe. 

Samantha
lees ook:
Samantha Steenwijk in rechtbank: 'Ik accepteer deze leugens niet'

Samantha vertelde in de rechtszaak dat het de schuld van Yvonne is als er mensen met een hersenbloeding op de ic liggen na het innemen van die illegale pillen. Dat vond de roddelvlogger op haar beurt weer een bizarre uitspraak. Ook een beetje vreemd natuurlijk, want je moet het haar nageven: als iemand zegt dat die pillen gevaarlijk zijn, is zij het.

Waarom heeft Samantha het niet lekker laten rusten? Niemand had het meer over dat pillenverhaal. De video was al lang en breed door Yvonne offline gehaald. Het enige wat je nu hebt is een mediacircus en nóg meer mensen die denken dat je bent  afgevallen door het gebruik van die pillen. De zangeres wilde geen mediacircus. Maar ja, wat had je verwacht, wanneer je Yvonne voor de rechter sleept? 

Inmiddels is Yvonne iets minder vergevingsgezind. ’s Avonds laat nam de juicevlogger Samantha nog op de hak terwijl ze een borreltje dronk. "Op de dieetpillen", stond erbij. En er komt nóg een hele video met alle juice rondom de zaak. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik kan niet wachten om te horen wat Yvonne nog meer gaat zeggen.

Rob Goossens: 'Yvonne genoot van aandacht tijdens kort geding'

05:04