Ga naar de inhoud
Entertainment

Bas Muijs denkt na over huwelijksaanzoek na hartinfarct

Bas Muijs Beeld © ANP

Volgens Bas Muijs (45) heeft zijn hartinfarct niets veranderd aan zijn relatie met Sabine, maar is de liefde voor elkaar wel veel sterker geworden. Dat vertelt hij in gesprek met RTL Boulevard. Het stel is niet getrouwd, maar daar gaat mogelijk verandering in komen.

"Het feit dat je drie kinderen hebt is al een bezegeling van je liefde, maar een huwelijk past daar misschien nu nog wel meer bij"

Bas Muijs werd afgelopen december getroffen door een hartinfarct, waarna hij meteen een hartoperatie moest ondergaan. Inmiddels is hij weer een beetje hersteld en kijkt hij anders tegen het leven aan. "Stel de dingen niet meer uit. Als je nog iets bijzonders wil doen, ga eraan beginnen. Ik ben nu 45, dit is later."

Bas
Lees ook:
Bas Muijs herstellende na zware hartaanval en vier bypasses

Ook zijn liefde voor Sabine is veranderd. "Omdat je nog meer van elkaar houdt en weet hoe bijzonder het is dat je nog bij elkaar bent. Op dat punt is de relatie nog sterker geworden."

Bas is nooit op één knie gegaan voor zijn vriendin, maar aan RTL Boulevard vertelt hij nu: "Daar moet ik nog eens over nadenken, want dat is eigenlijk wel het mooiste wat er is." De acteur en zijn vriendin zijn de trotse ouders van Emma van 7, Daan van 4 en Annelie van 2. "Het feit dat je drie kinderen hebt is al een bezegeling van je liefde, maar een huwelijk past daar misschien nu nog wel meer bij." 

Bas Muijs omschrijft hartaanval: 'Alsof leven uit je verdwijnt'

02:10
Bas
Lees ook:
Bas Muijs neemt na vier jaar afscheid bij Omroep West

Bas is na de operatie twee weken bij zijn ouders in huis gaan wonen om te revalideren, omdat het in zijn eigen huis met de kinderen te druk was. "Toen kwamen oude tapes ter sprake die nog altijd op de zolder van mijn vader moesten liggen." Tapes die nooit zijn uitgebracht, maar volgens de acteur en presentator wel fantastische muziek bevatten. Tegenwoordig is muziek uitbrengen makkelijker dan vroeger, dacht Bas en daarom zette hij de muziek van zijn vader op Spotify. "Dat ga ik voor jou doen." De oude banden werden gerestaureerd en geremasterd. De muziek is nu zelfs op cd en vinyl uitgebracht in Amerika, waar de band van Bas’ vader, Stars On 45, vroeger groot was.