Ga naar de inhoud
Entertainment

Winston over kritiek goededoelen-platform: 'Misplaatst en doet pijn'

Winston Gerschtanowitz Beeld © ANP

Winston Gerschtanowitz (45) kreeg na de talkshow 'Jinek' afgelopen woensdag een hoop kritiek over zich. Zakenblad 'Quote' had zijn goededoelenorganisatie EarthToday onder de loep genomen en beweerde dat de oprichters er miljarden aan over zouden houden. De presentator bijt op Instagram van zich af.

"Voor mij persoonlijk geldt dat ik vanaf het begin heb aangegeven dat ik hier niets aan zal verdienen"

'Deze storm van kritiek is mij totaal overvallen', begint Winston. De presentator legt uit met 'een groep ondernemers' de bescherming van de aarde te willen versnellen. 'Wij doen dit bewust in een bedrijfsvorm, omdat we geloven alleen met een ondernemersaanpak op grote schaal natuur kunnen beschermen', gaat hij verder. 'De suggestie die gewekt wordt door bepaalde mensen dat ik dit doe om over de rug van een goed doel geld te verdienen is onwaar.' 

EarthToday
Lees ook:
EarthToday en Winston Gerschtanowitz hard aangepakt in Jinek: 'Wees eerlijk over je intenties'

Winston legt in de Instagram-post ook uit hoe dat in zijn werk gaat. 'Voor mij persoonlijk geldt dat ik vanaf het begin heb aangegeven dat ik hier niets aan zal verdienen', legt hij erbij uit. 'De suggestie die nu wordt gewekt dat dit puur vanuit financieel gewin wordt gedaan, is dan ook totaal misplaatst en doet pijn', voegt 'ie eraan toe. 

Winston
Lees ook:
Winston Gerschtanowitz wil Car Wars geen flop noemen: misschien tweede seizoen

'Wij zijn vanaf dag één transparant', aldus Winston. De presentator heeft 'geleerd' van de kritiek en het artikel van Quote. Volgens hem staat 'alles helder uitgelegd' op de site van het goede doel, maar dat de 'ondernemerskant nog duidelijker pro-actief' belicht moet worden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore