Ga naar de inhoud
Entertainment

'Onderzoek naar aangifte ex-verloofde Johnny de Mol in volle gang'

Johnny de Mol en Shima Kaes Beeld © ANP

Het onderzoek naar de aangifte van Shima Kaes tegen haar ex-verloofde Johnny de Mol is in volle gang, zo meldt het Openbaar Ministerie donderdag. De 43-jarige vroeg het OM in Amsterdam woensdag tot zijn vervolging over te gaan naar aanleiding van de aangifte. Shima beschuldigt hem ervan haar tijdens hun relatie in 2015 te hebben mishandeld.

Johnny, die de aantijgingen ontkent, hoopt dat door een grondig onderzoek van justitie en strafvervolging een einde gemaakt kan worden aan de beschuldigingen aan zijn adres. Dit maakte zijn advocaat Peter Plasman woensdag bekend.

Shima deed eind 2020 aangifte. 'Kort geleden' is zij nog gehoord door de politie over de kwestie, zo meldt het OM. Verder kan alleen worden gemeld dat het onderzoek gaande is, verdere details worden niet gegeven.

Johnny
Lees ook:
Johnny de Mol overwoog te stoppen met HLF8, maar 'laat zich niet aan de kant duwen'

Peter Plasman meldde eerder dat de officier van justitie heeft toegezegd dat de beslissing deze maand nog kenbaar gemaakt zal worden. Het OM bevestigt dit en stelt ‘dat het nog maar de vraag is of dit kan worden gehaald’.

Overigens hebben Johnny en zijn vader John de Mol ook aangifte gedaan tegen Shima vanwege een poging tot afdreiging, wat een juridische term voor chantage is. Volgens de advocaat Plasman hebben de zaakwaarnemers van Shima voordat de vrouw aangifte deed contact gelegd met zowel Johnny  als zijn ouders, 'om de familie tot een prestatie te bewegen - lees: betaling'.

Johnny
Lees ook:
Johnny de Mol wil dat OM onderzoek doet naar aangifte Shima Kaes

Karim Aachboun, die als juridisch adviseur Shima bijstaat, wil benadrukken dat de familie De Mol 'nimmer door ons is gechanteer'. Ook benoemt hij dat zijn cliënte nog niets heeft vernomen over een mogelijke beslissing eind deze maand, 'anders dan dat het OM nog moet beginnen met het horen van getuigen'.

Stappen Johnny de Mol 'logisch' volgens John van den Heuvel

01:09

Als het OM geen gevolg geeft aan zijn verzoek, dan zal Johnny bij het gerechtshof een beklagprocedure starten om op die manier alsnog zijn eigen vervolging af te dwingen, aldus Plasman.

Johnny
Lees ook:
Johnny de Mol houdt lippen stijf op elkaar over mishandelingszaak