Ga naar de inhoud
Entertainment

Koeienbloed en testikels: kandidaten Expeditie walgen van eetproef

Expeditie Robinson: All Stars Beeld © Expeditie Robinson: All Stars

Voor de overgebleven deelnemers van 'Expeditie Robinson: All Stars' staat er in aflevering acht een echte klassieker op het menu: de gevreesde eetproef. En dat is voor veel kandidaten even slikken.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de achtste aflevering van Expeditie Robinson: All Stars.

De kandidaten worden getrakteerd op een zesgangendiner van lokale delicatessen. Voor ieder gerecht geldt: degene die als laatste klaar is met eten, valt af. Er staat veel op het spel; niet alleen krijgt de persoon die als laatste eindigt een zwarte stem, de winnaar strijd tegen de winnaar van de volgende proef in een duel om de eerste finaleplek.

Hoewel Niels al twee keer eerder immuniteit heeft gewonnen, begint het langzaam tot hem door te dringen dat ook hij niet veilig is. "Als ik hoor dat mensen mij een beetje zien als dé Robinson of als de favoriet of grote kanshebber, dan vind ik dat aan de ene kant heel vleiend, maar aan de andere kant denk ik ook alleen maar: dat kan nooit eeuwig zo doorgaan", geeft hij aan. "Er moet een moment komen dat ik er een keer ga staan en het niet snap of weet, en dat ik dan niet win."

Edith
Lees ook:
Edith in (zand)zak en as in Expeditie Robinson: 'Voelt als pesten'

Hij is zijn plek helemaal niet meer zeker sinds de groep Thomas naar huis stuurde omdat hij een te sterke speler was. Niels begint zich dan ook zorgen te maken. "Ik dacht dat we met z’n allen een soort draaiboek hadden dat we zouden volgen, maar het is Robinson: elke dag staat de pet weer anders", concludeert de acteur. 

Zelf had hij de keuze nooit gemaakt: "Ik was juist Thomas dankbaar dat hij was overgestapt naar ons kamp en zo’n gewaagde zet vind ik moet wel beloond worden, in plaats van bestraft."

Expeditie-deelnemers
Lees ook:
Expeditie-deelnemers spelen tactisch: 'Moeten bewust verliezen'

Niels gaat er dan ook volledig voor tijdens de eetproef, maar niet iedereen is even enthousiast. Vooral Edith, die normaliter geen vlees of vis eet, heeft het zwaar. "Maar als ik niet win weet ik één ding zeker: dan ga ik naar huis. Dus ik denk alleen maar: ik ga het gewoon proberen."

Het is zover: de eetproef van Expeditie Robinson!

00:32
Geraldine
Bekijk ook:
Geraldine laat zien waar zij slaapt tijdens opnames Expeditie Robinson

Uiteindelijk is het wederom - verrassing - Niels die door het drinken van onder andere koeienbloed en het eten van een testikel van een geit wéér naar Winnaarseiland mag. Op hem kan tijdens de eilandraad dan ook niet gestemd worden, wel op Rita - die de meeste stemmen krijgt.

"Ik voelde hem aankomen", vertelt ze. "Ik zat hier eigenlijk wel heel relaxed. Maar het is helemaal oké (…) Ik heb weer heel mooie mensen mogen ontmoeten, mooie gesprekken gevoerd, mooie dingen gedaan. Heel vette proeven. Dus ik ga met een goed gevoel weg."

Expeditie Robinson: All Stars is elke donderdagavond om 20.30 uur op RTL 4 te zien.

Edith
Lees ook:
Edith in (zand)zak en as in Expeditie Robinson: 'Voelt als pesten'