Ga naar de inhoud
Entertainment

Mart Hoogkamer bang om verslaafd te raken: 'Van dichtbij meegemaakt'

Mart Hoogkamer Beeld © ANP

Geen leven vol drank, drugs en rock-'n-roll voor Mart Hoogkamer. Hoewel zijn monsterhit anders doet vermoeden, is de 23-jarige aardig 'te temmen'. In 'Nieuwe Revu' vertelt de zanger dat hij niet zo van de drank is. Of van het snuiven. Of het blowen.

"Mijn vader was vroeger een kindster, maar is z’n zangcarrière door een combinatie van verkeerde mensen en alcohol kwijtgeraakt"

In het weekblad vertelt Mart zelfs dat hij een hekel heeft aan bier, maar thuis wel eens een drankje neemt - maximaal twee. Je zal de zanger dan ook niet snel lam betrappen na een optreden. "Ik heb daar helemaal niks mee, waarschijnlijk omdat ik iets te vaak de andere kant heb gezien. Mijn vader was vroeger een kindster, maar is z’n zangcarrière door een combinatie van verkeerde mensen en alcohol kwijtgeraakt", legt hij uit.

Vader Mart Hoogkamer ondanks stroeve band 'onwijs trots' op uitverkocht Ahoy

02:04
Mart
Lees ook:
Mart Hoogkamer neemt extra maatregelen na poging tot inbraak

"Ik heb ook van dichtbij meegemaakt hoe andere familieleden door drugs zijn omgekomen", vervolgt de entertainer. "Dat alles bij elkaar heeft mijn ogen enorm geopend en triggert mij tot op de dag van vandaag om aan de nuchtere kant van het leven te blijven."

Vanwege die angst heeft hij dan ook nog nooit geblowd. "Ik ben veel te bang dat ik doodga aan drugs", aldus Mart. "Als iemand mij iets aanbiedt, dan laat ik wel weten hoe ik erover denk. Ik zak liever in elkaar op het podium dan dat ik iets ga gebruiken."

Geen
Lees ook:
Geen ruimte meer voor nieuwe tattoo op lichaam van Mart Hoogkamer