Ga naar de inhoud
Entertainment

TikTok officiële entertainmentpartner Eurovisiesongfestival

TikTok Beeld © ANP

TikTok is de officiële entertainmentpartner van het Eurovisiesongfestival 2022, zo heeft de organisatie van het evenement bekendgemaakt. Dat betekent dat TikTok onder meer de halve finales en finale zal livestreamen, materiaal van achter de schermen gaat tonen en speciale playlists met muziek beschikbaar stelt. Het Eurovisiesongfestival vindt in mei plaats in Turijn, Italië.

"De community van TikTok heeft het Eurovisiesongfestival vorig jaar echt omarmd en nu kijken we ernaar uit om hen ongekende toegang te geven tot 's werelds grootste live muziekevenement"

Het livestreamen gebeurt via het Eurovisiesongfestival-account op TikTok. Elke dag verschijnt 'exclusieve content' op het account, zoals backstagebeelden. Zo'n 1,4 miljard mensen keken vorig jaar naar video’s met de hashtag #Eurovision2021 op TikTok, aldus het sociale medium.

S10
Lees ook:
S10 heeft geen last van songfestivalzenuwen: 'Goed gevoel bij'

"We zijn verheugd om TikTok de officiële entertainmentpartner van het Eurovisiesongfestival 2022 te maken en nauw samen te werken om nog meer exclusieve en boeiende content te creëren", reageert Songfestivalbaas Martin Österdahl op de samenwerking. "De community van TikTok heeft het Eurovisiesongfestival vorig jaar echt omarmd en nu kijken we ernaar uit om hen ongekende toegang te geven tot 's werelds grootste live muziekevenement en een hele nieuwe generatie fans te inspireren."

Viktor
Bekijk ook:
Viktor & Rolf kleden S10 op songfestival: 'Grote eer'

Rich Waterworth, die over de Europese tak van TikTok gaat, laat weten dat het medium 'verheugd' is om 'de magie en muziek van Eurovisie naar onze community te brengen'. '

We brengen fans exclusieve content, nemen ze mee achter de schermen en plaatsen ze in het hart van de show zelf. We kunnen niet wachten om te zien hoe onze community zich dit jaar door Eurovisie zal laten inspireren!'

'Oekraïne heeft grote kans het songfestival te winnen'

05:02
EBU
Lees ook:
EBU praat met Israël over songfestivaldeelname