Ga naar de inhoud
Entertainment

Orlando Bloom diep geraakt door werk met Oekraïense vluchtelingen

Orlando Bloom Beeld © ANP

Het werk met Oekraïense vluchtelingen in Moldavië heeft diepe indruk gemaakt op Orlando Bloom (45). De acteur schrijft in een artikel voor het Amerikaanse tijdschrift 'People' dat hij de ontmoetingen 'nooit' zal vergeten.

"Ik heb de hoop dat kinderen die deze crisis meemaken nooit het kleine gebaar van een vreemdeling zullen vergeten"

Orlando reisde vorige maand met UNICEF naar het aan Oekraïne grenzende land. De acteur, die ambassadeur is van de liefdadigheidsorganisatie, was daar om mensen op te vangen die hun land zijn ontvlucht na de inval van Rusland. Vooral de verhalen van moeders die met hun kinderen de grens over zijn gevlucht raakten hem. 'Als vader zou ik er alles aan doen om mijn kinderen te beschermen, maar ik kan me de vreselijke beslissingen die deze moeders gedwongen moesten maken nauwelijks voorstellen', schrijft hij.

Orlando
Lees ook:
Orlando Bloom vangt Oekraïense vluchtelingen op aan grens Moldavië

Bij thuiskomst in de Verenigde Staten denkt de acteur nog veel aan zijn bezoek. Zo probeert hij zich voor te stellen hoe het zou zijn voor zijn eigen kinderen om 'de pijn en het verdriet te voelen van het verlies van hun huis en iedereen die ze kennen'.

Katy
Lees ook:
Katy Perry en Orlando Bloom totaal onherkenbaar

Toch heeft hij ook een gevoel van hoop overgehouden na het zien van de steun die Moldavië biedt aan de vluchtelingen. 'Ik heb de hoop dat kinderen die deze crisis meemaken nooit het kleine gebaar van een vreemdeling zullen vergeten.'