Ga naar de inhoud
Entertainment

Carlo Boszhard wil nieuw emotioneel tv-format vol musical naar Nederland halen

Carlo Boszhard Beeld © ANP

Wie op zoek is naar een nieuw kijkcijferkanon hoeft alleen maar een kijkje te nemen over de grens. Neem bijvoorbeeld 'The Masked Singer', 'Down the Road' of 'De Bachelor'. Presentator en televisiemaker Carlo Boszhard (52) gluurde ook bij onze zuiderburen en stuitte op een nieuwe potentiële hit: 'The Musical of Your Life', dat hij dolgraag naar Nederland wil halen.

"Ik durf zelfs te beweren dat als je niet van musical houdt, dit echt meer dan de moeite waard zal zijn"

In zijn column voor Televizier schrijft Carlo dat hij zeker weet dat The Musical of Your Life ook in Nederland zou kunnen scoren. Volgens de presentator worden we nog maar zelden verrast op televisie en zijn er 'te veel dezelfde programma's'. Toch is het Belgische format volgens hem wél vernieuwd. 'Een waanzinnig leuk, nieuw tv-format uit België en hopelijk binnenkort ook te zien in Nederland', omschrijft hij het in de gids.

Carlo
Lees ook:
Carlo Boszhard: 'Veel goede namen in nieuw seizoen Make Up Your Mind'

In The Musical of Your Life wordt iedere week een eerbetoon gegeven aan iemand die geliefd en bewonderd is door het hele land. Volgens Carlo zal dat in Nederland even zoeken zijn 'omdat er liever mensen worden afgebrand', maar heeft hij al een paar namen waaronder André van Duin, Max Verstappen en Loretta Schrijver. 

De beroemdheid wordt uitgenodigd in een theater om de gastheer of -vrouw te vergezellen voor een uniek interview, en dan ontstaat er opeens op het podium een musical van wereldformaat.

Carlo
Lees ook:
Carlo Boszhard voelt zich gesterkt: 'Focus ligt op aangifte'

'Als je zo’n tv-idee goed uitvoert, is het de nieuwe In de hoofdrol, ooit gepresenteerd door Mies Bouwman. Ik durf zelfs te beweren dat als je niet van musical houdt, dit echt meer dan de moeite waard zal zijn', aldus Carlo, die momenteel scoort met Make Up Your Mind. Na een eenmalige aflevering vorig jaar, is de show nu terug voor een heel seizoen:

Ex-deelnemers Make Up Your Mind tasten dit seizoen net zo in het duister

01:55