Ga naar de inhoud
Entertainment

Mascha Feoktistova gediscrimineerd vanwege Russische afkomst

Mascha Feoktistova Beeld © ANP

Mascha Feoktistova (35) kwam op haar vierde van Rusland naar Nederland. Ondanks dat ze nooit een geheim heeft gemaakt van haar afkomst en er altijd trots op is geweest, is momenteel het laatste wat ze wil het gezicht van Rusland worden. Zo schrijft de YouTuber in haar column voor Grazia.

"Natuurlijk sta ik niet achter deze oorlog, geen enkele Rus die ik ken doet dat"

Mascha laat in het blad weten dat haar hart breekt door wat er aan de hand is in Oekraïne. Ook schrijft ze dat na één dag haar inbox al overstroomde met de vraag 'wat zij er nou van vindt als Rus'. Ook kreeg ze berichtjes als: 'alle Russen het land uit' en 'ben je al ontslagen door klanten die niet meer met je willen werken omdat je Rus bent'. 

'Natuurlijk sta ik niet achter deze oorlog, geen enkele Rus die ik ken doet dat', reageert ze. Ondanks haar felle mening wil Mascha geen spokesperson zijn: 'Ik moet er niet aan denken dat ik iets zeg en op zo’n 'How can I make this about me'-account beland, dit gaat namelijk echt niet over míj.'

Mascha
Lees ook:
Mascha Feoktistova toont 'voor laatste keer' gezicht van dochter

Wat niet wegneemt dat alles wat er nu gebeurt haar niet ontzettend raakt. Ook haar ouders doen geen oog dicht. 'Zij vinden het allemaal verschrikkelijk', aldus Mascha, die op haar manier een steentje bij probeert te dragen door bijvoorbeeld te delen waar je geld kan doneren. Ook deze BN'ers kwamen de afgelopen tijd in actie:

BN'ers aan de slag voor Giro555: 'Van 10 tot 600 euro per belletje opgehaald'

07:50
Mascha
Lees ook:
Mascha Feoktistova kreeg diagnose PTTS na 'traumatische bevalling'