Ga naar de inhoud
Entertainment

Olcay steunt Jaimie Vaes: 'Wat er ook gebeurt, ik ben er voor jou'

Beeld © ANP

Olcay Gulsen (41) staat regelmatig in contact met Jaimie Vaes (32), nadat er in februari beelden naar buiten zijn gekomen waarop de vermeende mishandeling door haar ex-verloofde Lil Kleine (27) te zien is. Dat vertelt de presentatrice in 'Grazia'.

"Ik heb haar regelmatig gesproken en gezegd dat als ze me nodig heeft, ik voor haar klaarsta"

Olcay, die voor de nieuwe serie Fatale Liefde in de wereld van partnergeweld duikt, vindt het heftig dat na wat Jaimie heeft meegemaakt in haar relatie, ze ook nog eens 'heel Nederland over haar heen kreeg'. In plaats van 'ongevraagde adviezen' in haar schoot werpen en daarmee het slachtoffer verder beschadigen, kiest Olcay liever voor een andere aanpak.

"Ik heb haar regelmatig gesproken en gezegd dat als ze me nodig heeft, ik voor haar klaarsta. In plaats van goedbedoelde adviezen te geven, kun je beter tegen iemand zeggen: ‘Wat er ook gebeurt, ik ben er voor jou.’ Zonder te oordelen over de situatie."

Jaimie
Lees ook:
Jaimie Vaes doet aangifte tegen ex Lil Kleine: 'Uitgelekte beelden waren nodig'

Olcay noemt het 'pijnlijk' dat anderen speculeren over waarom een slachtoffer wel of niet bij haar gewelddadige partner blijft. Het is 'allesbehalve slim' om te doen. "Het zal wel voor het geld zijn, roepen ze dan. Maar je weet helemaal niks over de situatie, en eigenlijk doet het er ook niet toe, ben er gewoon voor die persoon."

Jaimie maakte vorige week tijdens een interview in Khalid & Sophie bekend dat ze aangifte heeft gedaan tegen haar ex. Hoewel de situatie pijnlijk is, is ze er oké mee dat de bewuste beelden zijn uitgelekt. "Als het niet zo expliciet naar buiten was gekomen, had ik hier niet gezeten en niet in deze situatie gezeten. Dat was niet gezond geweest. Ik denk dat het nodig was om uit deze situatie te komen. Er is geen weg terug. Dat had ik nodig, want ik ging altijd weer terug." 

Over de avond zelf zegt ze dat het er 'een was zoals zovele', een avondje uit. "Onderweg ontstond een woordenwisseling en die escaleerde volledig."

Lil
Lees ook:
Lil Kleine heeft een contactverbod met Jaimie Vaes

Na het incident op Ibiza heeft Jaimie haar management aan de kant gezet. Ze beweert dat NAMAM haar na het incident niet goed heeft begeleid en misschien wel andere belangen had. Lees: het redden van de carrière van Lil Kleine, ook aangesloten bij dat managementbureau. 

Breuk met management goede zet: 'Nooit belang Jaimie vooropgesteld'

04:49

Het hele interview met Olcay Gulsen is nu te lezen in Grazia. Haar programma Fatale Liefde is vanaf 3 mei om 20.25 uur te zien op NPO 3.