Ga naar de inhoud
Entertainment

Hitmachine Antoon 'boeit het niet zo' als mensen hem niet kennen

Antoon Beeld © ANP

Antoon rijgt de laatste maanden de hits aaneen maar de zanger en rapper denkt dat nog maar weinig mensen hem van gezicht zullen kennen. "De meesten weten waarschijnlijk meer over m'n muziek dan over wie ik ben", zegt hij tegen het 'ANP'.

"Ik doe het allemaal voor de muziek"

De 20-jarige zanger brak vorig jaar tijdens de coronacrisis door met de hit 'Hyperventilatie'. In december scoorde hij zijn eerste nummer 1-hit met 'Vluchtstrook', een samenwerking met Kris Kross Amsterdam en Sigourney K, en in maart volgde zijn tweede toen 'Hallo' de eerste positie bereikte. Vorige week stond Antoon zelfs met vier singles in de top vijf genoteerd.

Maandag maakte Antoon zijn opwachting bij het Edison-gala, waar hij zijn eerste grote rode loper betrad. Naar eigen zeggen zodat het publiek zijn hoofd ook een beetje zal linken aan zijn muziek. "Maar aan de andere kant: ik doe het allemaal voor de muziek, dus als mensen mij niet kennen boeit het mij ook niet zo."

Antoon
Lees ook:
Antoon blikt terug op mentale gezondheid: 'Ik stopte verdriet weg'

Dat de zanger nu zo'n succes heeft, kan hij zelf ook niet zo goed verklaren. "Ik maak gewoon muziek die ik tof vind en ik vind het heel leuk dat m'n muziek nu opgepakt wordt en dat andere mensen dat ook heel tof vinden", aldus Antoon.

Mogelijk heeft de coronacrisis daar een rol in kunnen spelen, denkt hij. "Mensen zaten gewoon thuis en willen gewoon muziek luisteren. Ik twijfel soms of mijn carrière wel van de grond was gekomen als er geen corona was geweest. Mensen zijn twee keer zo veel muziek gaan luisteren en ik was ook iets dat nog gecheckt moest worden blijkbaar."

Zanger Antoon komt met solosingle: 'Word serieuzer genomen'

03:51
Antoon
Lees ook:
Antoon komt met gloednieuw nummer én een EP
Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over