Ga naar de inhoud
Entertainment

Slachtoffers The Voice vragen kabinet om onafhankelijk onderzoek

Beeld © ANP

Advocaat Sébas Diekstra wil dat Mariëtte Hamer, de nieuwe regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, er bij het kabinet op aandringt een onafhankelijk en onpartijdig onderzoek naar de misstanden rondom 'The Voice of Holland' te doen. Dat zegt Sébas, die meerdere vermeende slachtoffers in de zaak rondom de misstanden vertegenwoordigt, dinsdag in gesprek met het 'ANP'.

"Als je als overheid nu niets doet, kun je later niet meer met droge ogen zeggen dat je er alles aan gedaan hebt"

"Alleen door goed onderzoek te doen kan er uiteindelijk echt recht worden gedaan aan de slachtoffers’’, aldus de advocaat. Sébas vreest dat verdere aarzeling om de misstanden aan te pakken uiteindelijk zal leiden tot afstel.

Advocaat
Lees ook:
Advocaat Sébas Diekstra ziet terugkeer The Voice niet zitten

"Door nu niet door te pakken verliezen we het momentum om de verandering te kunnen aanjagen die nodig is om de cultuur die leidt tot seksueel grensoverschrijdend gedrag te doorbreken", aldus de advocaat. "Als je als overheid nu niets doet, kun je later niet meer met droge ogen zeggen dat je er alles aan gedaan hebt."

'Er
Lees ook:
'Er zijn nog veel meer slachtoffers van The voice of Holland'

Mariëtte ging begin april aan de slag. Met de nieuwe regeringscommissaris wil het kabinet naar eigen zeggen 'bewustwording en een cultuurverandering creëren, want intimidatie en misbruik zijn niet acceptabel'. De commissaris mag het kabinet gevraagd en ongevraagd adviseren over maatregelen die nodig zijn om seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan.

Chantal
Lees ook:
Chantal Janzen verwacht terugkeer van The Voice: 'Mooie middelvinger'

De aanstelling van Mariëtte volgt op de onthullingen over misstanden bij het RTL-programma The Voice of Holland. Tientallen slachtoffers spraken zich uit in en rond de uitzending van het programma BOOS van Tim Hofman. Inmiddels liggen er meerdere aangiften tegen Ali B, orkestleider Jeroen Rietbergen en een regisseur van het programma.

John van den Heuvel voorspelde onlangs nog dat het onderzoek naar de misstanden nog flink wat tijd gaat kosten.

John: 'The Voice-onderzoek gaat nog veel langer duren'

05:21
Bron: ANP/RTL Boulevard