Ga naar de inhoud
Entertainment

Baby was 'lifesaver' voor Robin Martens: 'Voel me sindsdien beter'

Beeld © ANP

Hoewel het al een tijdje relatief stil is rondom Robin Martens (30), voelt de actrice zich beter dan ooit. Robin vertelt in een interview met 'Vriendin' dat ze eindelijk weer lekker in haar vel zit en dat ze dit vooral te danken heeft aan haar dochtertje Makéna, die in 2021 werd geboren.

"Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, voelde ik me beter"

Nadat Robin in 2017 bij Goede Tijden, Slechte Tijden werd ontslagen, ging het volgens haar bergafwaarts. "Ik ben een tijd overspannen geweest", legt ze uit in gesprek met het blad. "Eigenlijk begon dat al toen ik nog in GTST zat. Daar heb ik heftige verhaallijnen gespeeld, wat ik leuk vond, maar het vergde wel iets van me." Toen ze na acht jaar uit de soap werd geschreven had ze een dubbel gevoel. "Ik vond dat erg, maar achteraf was het goed voor me. Ik was al een beetje op."

Robin
Lees ook:
Robin Martens vindt 'mishandelde' politieagent een naar mens

Hoewel ze daarna nog meedeed aan verschillende programma's, kwam er een moment dat ze tegen haar manager zei dat de koek op was. "Ik was ontzettend moe en had nergens meer zin in", herinnert ze zich. Door veel rust te nemen en therapie te volgen, begon ze zich anderhalf jaar later weer wat beter te voelen. Helaas diende zich toen het volgende probleem aan: de actrice raakte namelijk betrokken bij een geweldsincident met een agent. Robin werd ervan beschuldigd dat ze een agent acht keer in zijn gezicht had geslagen, wat ze tot op de dag van vandaag ontkent. "Voor mij was het een traumatische ervaring, waarvoor ik zelfs EMDR-therapie nodig had. Er werd zó veel beweerd wat niet waar was."

Zes
Lees ook:
Zes maanden oude baby van Robin Martens zegt nu al 'mama'

Niet kort hierna raakte ze in verwachting van haar eerste kindje, hoewel dat niet gepland was. "Ik zat nog midden in mijn traumabehandeling en zat nog steeds niet goed in mijn vel. Maar als een lifesaver kwam deze kleine ertussendoor. Ik wist meteen dat ik ervoor wilde gaan én dat het een meisje was. Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, voelde ik me beter."

Kersverse
Lees ook:
Kersverse moeder Robin Martens ontploft van geluk

Nu ze lekker van de tijd met haar dochtertje heeft kunnen genieten, is ze van plan om dit jaar weer flink aan de bak te gaan. "Ik heb een nieuw management en hoop weer audities te doen naast mijn huidige influencerklussen. Verder wil ik doorgaan met wat ik al deed: acteren, zingen, dansen, meedoen aan leuke programma’s, interviews geven, fotoshoots doen... Eigenlijk gewoon wat ik van jongs af aan al heb gedaan, want mijn talent is er nog steeds!"

Robin vertelde eerder al aan ons dat haar zwangerschap destijds een 'blessing' was:

Zwangerschap Robin Martens na lastige periode 'een blessing'

00:32