Ga naar de inhoud
Entertainment

Billie Eilish gaat opnieuw samenwerking met sneakermerk aan

Billie Eilish Beeld © ANP

Billie Eilish is opnieuw een samenwerking aangegaan met Nike en heeft dit keer haar eigen versie van de iconische sneaker Air Force 1 mogen creëren. De 20-jarige zangeres noemt het 'een eer om deze klassieker tot iets eigens te maken'. Op sociale media gaf Billie een voorproefje van de schoen, die de naam Mushroom draagt.

"Het was een eer om te mogen doen"

'Ik vind het zo te gek dat ik eindelijk mijn eigen Air Force 1 kan delen en de collectie die daarbij hoort. Het was een eer om te mogen doen en ik kan niet wachten totdat jullie ze hebben. De collectie is vanaf 24 april te koop in mijn webwinkel en vanaf de 25e op de Nike SNKRS app', aldus Billie, die heeft gekozen voor een beige, champignon-kleurige teint en meerdere klittenband-lagen bovenop de veters.

Billie
Lees ook:
Billie Eilish legt opnieuw concert stil voor veiligheid fans

De sneakers worden verkocht voor zo'n 150 euro per paar en zijn gemaakt van duurzame materialen, iets wat de zangeres belangrijk vindt. 'De grootste uitdaging bij dit project was om het klassieke element van de schoen te behouden maar er wel mijn eigen draai aan te geven. Daarom zijn de materialen die we gebruikt hebben zo goed, dat is echt iets dat bij mij past en wat van deze tijd is.'

De bijbehorende kledinglijn is geheel in stijl met de door Billie zo geliefde 'oversized look'.

Kanye
Lees ook:
Kanye West eist excuses van Billie Eilish aan Travis Scott

Vorig jaar maakte Billie al twee paar sneakers met het merk: een paar limegroene Air Jordan 1 en een taupe paar van Air Jordan 15.