Ga naar de inhoud
Entertainment

Pamela Anderson verbaast zichzelf met zangtalent

Pamela Anderson Beeld © ANP

Op 12 april maakt Pamela Anderson haar debuut op Broadway in de musical Chicago als Roxie Hart, een showgirl die in de gevangenis belandt als ze de man met wie ze een affaire heeft, vermoordt. De 54-jarige actrice heeft de afgelopen maanden hard getraind en gerepeteerd om alles te kunnen geven, zo laat ze aan CNN weten.

"Het was behoorlijk pittig maar ik wil dit zo graag dat ik me er volledig aan overgegeven heb"

"Ik heb drie tassen met spullen gepakt en ben naar New York vertrokken. Daar was ik per dag tussen de zes en acht uur aan het repeteren: vier uur dans, een uur zang en twee uur acteren. Het was behoorlijk pittig maar ik wil dit zo graag dat ik me er volledig aan overgegeven heb. Wat ik me niet goed realiseerde is dat je stem natuurlijk ook een spier is, dus als je die elke dag traint wordt je stem krachtiger. Nu hoor ik mezelf weleens zingen en denk ik: ben ik dat? Ik verbaas mezelf soms", aldus Pamela.

‘Pamela
Lees ook:
‘Pamela Anderson zal Pam & Tommy nóóit gaan kijken’

De voormalig Baywatch-actrice werd elf jaar geleden al benaderd voor de rol maar wees die toen af omdat ze haar tienerzonen wilde opvoeden. "Ik wilde niet maanden van huis zijn en de jongens bij een nanny achterlaten. Maar ik had nooit gedacht dat de rol nog eens op mijn pad zou komen."

Van gezonde wedstrijdspanning is absoluut sprake, zegt Pamela. "Oh, ik ben nu al nerveus en dat zal in de komende dagen alleen maar erger worden. Het is allemaal live op het podium en dat heb ik nog nooit gedaan. Ik heb wel live gesproken bij de universiteiten van Oxford en Cambridge, dus hopelijk helpt die ervaring me. Ik heb er in elk geval ontzettend veel zin in en ik hoop dat deze rol het begin is van nieuwe, interessante dingen voor me. Ik voel me gerespecteerd en vereerd, dat heb ik niet eerder meegemaakt. Ik heb altijd geweten dat er meer in mij zat dan dat veel mensen dachten."

Pamela
Lees ook:
Pamela Anderson 'vertelt haar verhaal' in Netflix-documentaire

Pamela is tot en met zondag 5 juni te zien in het Ambassador Theatre op Broadway in New York.