Entertainment

Chateau Bijstand-kijkers gieren om Martiens kast van bananendozen

11 april 2022 21:13 Aangepast: 12 april 2022 11:04
Beeld © SBS6 / Talpa

In 'Chateau Bijstand' leven de Meilandjes niet meer in hun riante villa's, maar in een bijstandswoning. Dat betekent dus ook dat Martien Meiland (60) een stuk minder ruimte heeft om al zijn kleding op te bergen. Maar daar heeft de creatieveling wat op verzonnen.

"Maar wat als je eraan trekt dan?"

Martien gebruikt namelijk bananendozen om een nieuwe kast te bouwen. "Wat ben ík blij", zegt hij terwijl hij de dozen naar binnen verplaatst. "Even kijken waar we ze gaan zetten."

Dan begint Martien aan zijn projectje. "Het is werkelijk een droom. Ik sta ervan te kijken", zegt hij tegen Maxime. "Maar wat als je eraan trekt dan?" vraagt zijn dochter enigszins terecht. "Dat moet je niet doen! Je moet er niet aan trekken", reageert Martien.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Kijkers ergeren zich aan drankregeling in Chateau Bijstand

Erica is nog minder enthousiast. "Jezusmina", zegt ze wanneer ze de 'kast' ziet. "Het zit niet eens aan elkaar vast", oordeelt ze. "Is het wel stevig? Want wat gebeurt er als ik dit doe?" vraagt ze zich af. "Je moet er niet aan zitten", aldus Martien.

De kijkers van het programma kunnen de actie van Martien wel waarderen. De meesten vinden het hilarisch, anderen vinden het ingenieus van Martien.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Wendy van Dijk 'redt' Martien Meiland uit bijstandshuis: 'Ik was helemaal kapot'

Al voordat Chateau Bijstand uberhaupt werd uitgezonden, klonk er al de nodige kritiek. Rob Goossens voorspelde destijds dat de realityserie de Meilandjes veel schade kan opleveren:

 

Chateau Bijstand zie je iedere maandag om 20.30 uur op SBS6.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore