Ga naar de inhoud
Entertainment

Marieke Elsinga stopt tijdelijk met de ochtendshow van Qmusic

Beeld © ANP

Mattie Valk (37) moet het de komende tijd stellen zonder zijn collega Marieke Elsinga (35) bij hun ochtendshow van Qmusic. Marieke laat vandaag via een audiobericht weten dat ze een stapje terugdoet.

"Ze neemt even gas terug"

Jarenlang vormen Mattie en Marieke een topteam op de radio, maar de combinatie van een pittig jaar, haar werk voor Q en televisieklussen breekt haar momenteel op. "Ze neemt even gas terug", vertelt Mattie aan de luisteraars. Haar veeleisende werkschema kost Marieke nu te veel energie, waardoor ze het nu 'rustig aandoet' om 'het plezier in haar werk te behouden'. 

Mattie zegt dat hij 'geschrokken' is dat het niet goed met haar gaat. "Ze is een goede vriendin van me en ik ken haar heel goed. ik weet hoe lastig ze het vindt om deze beslissing te nemen. Dat kost haar veel moeite. We willen haar voor nu alle tijd geven zodat ze zelf kan bepalen wanneer ze terugkomt."

De geruchten over een eventueel vertrek bij Q zijn 'pertinent niet waar'. Ze moet wel kijken 'op welke manier ze haar energie kan terugvinden'. 

Dit
Lees ook:
Dit gesprek tussen Marieke en Chantal is even grappig als ongemakkelijk

Marieke maakt met Mattie iedere werkdag de ochtendshow op Qmusic tussen 6 en 10 uur. Onlangs wonnen ze de Gouden RadioRing voor hun programma Mattie en Marieke. Daarnaast presenteert Marieke RTL Boulevard en zit ze in de jury van I Can See Your Voice. 

Mattie en Marieke megatrots op Gouden RadioRing

01:15
Marieke
Lees ook:
Marieke Elsinga open over kinderwens met Sander: 'Gevoel dat ik haast moet maken'