Ga naar de inhoud
Entertainment

Ik Vertrek te 'zweverig' voor kijkers: 'Blokkade in solar plexus'

Ik Vertrek Beeld © AVROTROS

In de uitzending van zaterdag 9 april 2022 volgen we in 'Ik Vertrek' het avontuur van 'vrije geesten' Estée en Taïf. In de Dominicaanse Republiek kopen ze in kitesurfwalhalla Cabarete een voormalig opvangcentrum voor verslaafden, dat ze willen ombouwen tot een ontmoetingsplek voor reizigers. Ondanks de nodige tegenslagen houdt het duo het hoofd koel met 'zweverige uitspraken'. Iets waar veel kijkers de kriebels van krijgen.

"Ik pak mijn self power weer back door te communiceren hoe ik me voel, open te zijn. Want als je dat doet dan krijg je dat ook terug"

De Utrechtse Estée van 28 en Taïf van 34 zijn volgens de voice-over van het programma 'echte vrije geesten' en leven in het hier en nu, iets dat hun toekomstige resort ook moet uitstralen. "We willen een plek creëren waar mensen naartoe kunnen komen om te chillen, te relaxen... om te connecten met zichzelf, met andere mensen en met de prachtige natuur die er is", vertelt Taïf over hun plannen.

Drie jaar geleden staat het stel nog aan het begin van een glansrijke carrière, maar om aan de Nederlandse ratrace te ontsnappen zeggen ze hun banen op om de wereld rond te reizen. Eenmaal in de Dominicaanse Republiek aangekomen worden ze op slag verliefd en wanen ze zich thuis. Volgens de moeder van Estée - die al net zo spiritueel is - zijn ze dan ook geen Nederlanders, maar 'wereldburgers'.

Hoe
Lees ook:
Hoe gaat het nu met deze Ik Vertrek-koppels?

Het stel koopt voor 124.000 euro een pand in kitesurfwalhalla Cabarete. Het gebouw was voorheen een opvangcentrum voor verslaafden en staat er behoorlijk vervallen bij, maar het stel ziet er potentie in. Ze willen er een ontmoetingsplek voor reizigers van maken. Alles moet op de schop en er is haast geboden, want over vijf maanden moeten de gastenkamers, yogaruimte en bar klaar zijn voor gebruik.

Het stel vertrouwt blind op hun Dominicaanse aannemer dat dit gaat lukken. Totdat de beoogde 50.000 euro voor de verbouwing veel te weinig blijkt te zijn. De kosten lopen gaandeweg meer en meer op en de deadline komt steeds dichterbij en vanwege alle stress raakt Estée 'geblokkeerd'. "Ik voel hier echt een blokkade in mijn solar plexus", deelt ze haar gevoelens. "Ik focus me er nu weer op, ik pak mijn self power weer back door te communiceren hoe ik me voel, open te zijn. Want als je dat doet dan krijg je dat ook terug."

Ik
Lees ook:
Ik Vertrek-koppel ontvlucht Nederland vanwege hersenaandoening: 'Wil me weer nuttig voelen'

Maar de tegenslagen blijven komen: een dag voor de grote opening zijn de bedden nog niet geleverd, moet de generator nog worden aangesloten en dreigt een tropische regenbui het feest te verpesten. Ook hebben ze geen 50.000 euro, maar 120.000 euro uitgegeven aan het huis (inclusief inrichting).

Toch hebben Estée en Taïf nergens spijt van. "De vraag 'wat hadden jullie achteraf anders gedaan?' krijgen we regelmatig. Ons antwoord blijft hetzelfde: helemaal niets. Zonder al deze ervaringen waren we niet waar we nu zijn. En waar we nu zijn, zijn wij enorm blij mee en trots op", vertellen ze in een update op de website van het programma.

Ik Vertrek is elke zaterdag om 21.30 uur te zien bij NPO1.