Ga naar de inhoud
Entertainment

Déze BN'ers durfden zichzelf van een andere kant te laten zien in Make Up Your Mind

Make Up Your Mind Beeld © Rob Jacobs

Zaterdagavond ging het nieuwe seizoen van 'Make Up Your Mind' van start bij RTL 4. In de eerste aflevering van zaterdag waren Victor Reinier (58), Frank Dane (40), Winston Gerschtanowitz (45), Egbert-Jan Weber (40) én Boerin Bertie (48) te zien. Maar niet alle deelnemers werden goed geraden.

"Het is voor de community echt fantastisch dat mannen zoals jij meedoen"

In Make Up Your Mind worden wekelijks vijf BN'ers omgetoverd tot drag queens. Twee teams onder leiding van Fred van Leer en Nikkie de Jager moeten raden wie dat zijn. Het programma wordt gepresenteerd door Carlo Boszhard. Vorig jaar werd de show eenmalig uitgezonden. Vanwege het succes werd toen besloten een heel seizoen te maken. Onder anderen Jim Bakkum, Barrie Stevens en Barry Atsma deden toen mee. Peter R. de Vries dook als mystery guest op.

Ex-deelnemers Make Up Your Mind tasten dit seizoen net zo in het duister

01:55
Carlo
Lees ook:
Carlo Boszhard: 'Veel goede namen in nieuw seizoen Make Up Your Mind'

Eén van de grote verrassingen zaterdagavond was de onthulling van Victor Reinier als Vikkie Fuzz. Hoewel de boomlange Victor op hakken de jury niet wist te overtuigen, waardoor hij afviel in de eerste ronde, maakte zijn deelname veel los bij het panel. "Het is voor de community echt fantastisch dat mannen zoals jij meedoen", aldus Fred van Leer. 

Nikkie wist de acteur wél te ontmasker op basis van de naam: 'Fuzz' is een Engelse term voor politie. Ook de uitdossing in de Engel van Maastricht was een verwijzing naar de serie waar Victor bekend van is: Flikken Maastricht.

Eervolle
Lees ook:
Eervolle vermelding voor Nikkie de Jager bij Webby Awards

Het postuur van Miss Sea Ocean viel meteen op. Het panel werd op het verkeerde been gezet door de ringen van de Olympische Spelen in de outfit. In de lipsync ronde wist Miss Sea Ocean niet te overtuigen met zijn optreden, waarna hij zichzelf moest onthullen. Fred en Danny wisten Frank Dane te ontmaskeren.

De naam verwees naar missie 538, daarnaast waren ook de kleuren van Radio 538 terug te zien in de outfit en make-up. Met de verwijzing naar de kleine zeemeermin werd verwezen naar zijn Deense afkomst. Frank Dane grapt er achteraan: "En ik deed een liedje van de Titanic omdat mijn radioshow is gestrand."

Miss Sea Ocean Zorgt voor 'explosie' in studio

02:40
Frank
Lees ook:
Frank Dane heeft reünie met oud-collega's: 'Lang niet zo gelachen'

Het panel dacht in eerste instantie dat Milly Charm een vrouw zou zijn, vanwege de elegante bewegingen. Hoewel Loretta het idee had dat ze deze BN’er kende, kwam ze er uiteindelijk niet achter met Nikkie. Ook Fred en Danny zagen het niet. Nadat Milly Charm eruit lag na de lipsync ronde, werd Winston Gerschtanowitz ontmaskerd.

Winston wist indruk te maken met zijn optreden. Met een gouden koffertje en de naam 'Millly' werd verwezen naar de Nationale Postcode Loterij. De verrekijker verwees naar Tuschinski; Winston is de achterkleinzoon van Tuschinski-oprichter Herman Gerschtanowitz. Als laatste kwam zijn programma Marble Mania terug in het lipsync liedje 'Rolling in the Deep'.

Battle of the queens: Milly Charm versus Juno Hearts

03:20
Winston
Bekijk ook:
Winston Gerschtanowitz presenteert nog één keer RTL Boulevard: 'Kippenvel'

De eerste associatie die het panel had bij het zien van Juno Hearts was bulletje, vanwege het extravagante haar. Na de victory speech moest ook Juno Hearts het veld ruimen - het panel kon niet achterhalen wie achter deze knappe verschijning schuilging.

Egbert-Jan Weber wist enorm te overtuigen als drag queen. De cloches verwezen naar de film Brasserie Valentijn, de hartjes verwezen naar Hartenstraat en de parels naar Oesters van Namkee. Het nummer 'Kleine Italiaan' van Marianne Weber uit de lipsync, verwees naar zijn achternaam. Egbert-Jan Weber over de reden van zijn deelname: "Ik wil in een wereld leven waar kleur is en paradijsvogels zijn, waar iedereen kan zijn wie hij wil zijn."

Egbert-Jan
Lees ook:
Egbert-Jan Weeber en Noortje Herlaar in film over Isa en Antonie

Winnaar Juicy Andrews ontving de 'maak je up voor de finale'-award uit handen van mystery guest Brooke Fields. Het raden van de mystery guest kon de panels 2 punten opleveren, hoewel ze er niet achter kwamen.

Voor het eerst werd een vrouw als drag queen ontmaskerd; boerin Bertie herkende zichzelf niet meer. Na tien jaar niet meer op hakken te hebben gelopen, liep ze de sterren van de hemel op de catwalk.

Fred van Leer in shock door onthulling Brooke Fields

02:02

Make Up Your Mind is wekelijks om 21.35 uur te zien bij RTL 4.