Alles over het songfestival

Oekraïne ook favoriet bij collega-artiesten

09 april 2022 19:23 Aangepast: 09 april 2022 20:17
Kalush Orchestra Beeld © ANP

Oekraïne is bij de bookmakers al sinds het begin van de oorlog favoriet om het komende Eurovisie Songfestival te winnen. Veel collega-artiesten zouden ook hun geld op de Oekraïense inzending Kalush Orchestra zetten.

"Ik zou het niet erg vinden als Oekraïne wint"

"Ik zou het niet erg vinden als Oekraïne wint", zei de Poolse zanger Ochman zaterdag voorafgaand aan Eurovision in Concert tegen het ANP. "Ieder land heeft evenveel kans maar we staan uiteraard allemaal achter Oekraïne. Als zij winnen, is dat volkomen terecht." Volgens Ochman is Stefania "ook gewoon een goed liedje". "Ik vind het mooi hoe ze folk en Slavische melodieën hebben gemixt met rap en urban. Ik luister er graag naar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

S10 ontmoet haar concurrenten op het songfestival

Malik Harris uit Duitsland deelt die mening. Hij zou het fantastisch vinden als Oekraïne volgende maand de zege opeist. "Ik zie Eurovision niet per se als een competitie maar meer als samenkomen. Daarom vind ik het belangrijk, zeker in dit soort situaties, om solidariteit te laten zien. Maar het liedje is ook gewoon dope, dus het lijkt me geweldig als ze winnen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oekraïense deelnemer Songfestival treedt op in Nederland

Of het al een gelopen race is weet Malik nog niet. "We gaan het zien. Je weet het namelijk maar nooit met Eurovision."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore