Ga naar de inhoud
Entertainment

Verdachte overval hondenuitlater Lady Gaga door administratieve fout vrij

Lady Gaga Beeld © ANP

James Jackson (19), een van de drie verdachten in de zaak rond de schietpartij op de hondenuitlater van Lady Gaga (36), is deze week onverwachts vrijgelaten. Volgens het Los Angeles County Sheriff's Department is de vrijlating het gevolg van 'een administratieve fout'.

"Het onderzoek gaat door en het LASD Major Crimes Bureau is druk bezig om de heer Jackson weer in hechtenis te krijgen"

Welke fout er is gemaakt, is niet bekend. Wel doet de politie in Los Angeles er alles aan om James weer op te pakken. "Het onderzoek gaat door en het LASD Major Crimes Bureau is druk bezig om de heer Jackson weer in hechtenis te krijgen", staat er volgens People in een verklaring van de politie waarin de vrijlating staat beschreven als 'onbedoeld'.

Fans
Lees ook:
Fans woest: geen Oscarnominatie voor Lady Gaga in House of Gucci

De 19-jarige James wordt ervan verdacht ruim een jaar geleden de hondenuitlater van Lady Gaga te hebben neergeschoten toen hij de drie bulldogs van de zangeres uitliet. Hondenuitlater Ryan Fischer werd vier keer geraakt en lag daarna een maand in het ziekenhuis. Tijdens het geweldsincident namen de verdachten ook twee van de drie bulldogs mee, maar die werden later weer teruggebracht. Degene die de beesten weer terugbracht wordt als medeplichtige gezien. In totaal zijn er vijf verdachten in de zaak.

Lady
Lees ook:
Lady Gaga treedt opnieuw meerdere keren op in Las Vegas