Ga naar de inhoud
Entertainment

Angela de Jong slacht Khalid & Sophie-interview met Jaimie Vaes af

Jaimie Vaes Angela de Jong Beeld © ANP

De door in medialand gevreesde columnist Angela de Jong (46) zet haar vraagtekens bij het interview met Jaimie Vaes (32) in het televisieprogramma 'Khalid & Sophie'. "Sowieso vroeg ik me af wat ze daar deed", begint ze haar relaas in het SBS-programma 'Vandaag Inside'.

"Het gekke was: de termen drank en drugs, die denk ik cruciaal zijn in dat geweld, die vielen niet"

Jaimie Vaes deed gisteren voor het eerst haar verhaal nadat eerder dit jaar videobeelden van de mishandeling door rapper Lil Kleine naar het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer lekten. Hoewel op social media de steunbetuigingen binnendruppelen, is niet iedereen enthousiast over het interview. AD-columnist Angela de Jong snapte niks van het gesprek. "Ik kreeg niet heel erg de indruk wat zij te winnen had bij dat optreden. (...) Het bleef heel erg aan de oppervlakte. Ik bedoel, als je dan vroeg: 'Wat is er precies gebeurd?' wilde ze daar niks over zeggen."

Jaimie
Lees ook:
Jaimie Vaes opgelucht dat beelden mishandeling gelekt zijn

Presentator van dienst, Khalid Kasem, krijgt een draai om de oren van Angela. "Ik vroeg me ook af wat Khalid wilde met het interview. (...) Ik miste ook wel heel erg gevoel bij Khalid. Hij is zo'n mechanische interviewer." De columnist miste vooral belangrijke vragen over de beweegredenen van de mishandelingen door Lil Kleine. "Het gekke was: de termen drank en drugs, die denk ik cruciaal zijn in dat geweld, die vielen niet. Je vraagt toch: 'Waarom denk je dat hij zo ontspoort tegen jou?' Tenminste, dat zou ik vragen."

Jaimie
Lees ook:
Jaimie Vaes prijkt niet langer op website management NAMAM

Toch zit Angela in het Jaimie-kamp. "Ik denk niet dat zij iets aan sympathie te winnen heeft. Heel Nederland vindt Lil Kleine niks en vindt het heel zielig voor haar."

Jaimie Vaes: 'Spijtbetuiging Lil Kleine aan verkeerde adres'

00:40