Ga naar de inhoud
Entertainment

Nieuwe serie Robert de Hoog belooft veel goeds voor Mocro Maffia-fans

Sleepers Beeld © Videoland

Videoland komt met een nieuwe bloedstollende serie à la 'Mocro Maffia'. De reeks 'Sleepers' vertelt het snoeiharde verhaal van een corrupte agent die manoeuvreert tussen de onderwereld van Utrecht en de bovenwereld van de recherche. Robert de Hoog (33) heeft de hoofdrol.

"Sleepers is een fictief verhaal, maar zou zomaar morgen in de krant kunnen staan"

Sleepers is geschreven door Robert de Hoog en Simon de Waal, geproduceerd door Fiction Valley en wordt in het najaar van 2022 bij Videoland verwacht. Met deze serie maakt Robert de Hoog zijn debuut als creative producer: "We vertellen met Sleepers een verhaal over personen die verstrikt raken in een verschrikkelijke wereld en alles op alles moeten zetten om hieruit te komen om hun geliefden te beschermen. Ik ben dankbaar dat Videoland en Fiction Valley ons de gelegenheid geven om met een fantastische crew en cast deze serie te maken. Sleepers is een fictief verhaal, maar zou zomaar morgen in de krant kunnen staan."

Andere rollen zijn onder anderen voor Maryam Hassouni (Meskina), Teun Kuilboer (Commando’s), Hans Kesting (Hoogvliegers), Rifka Lodeizen (Judas), Dilan Yurdakul (Bonnie & Clyde), Julmar Simons a.k.a. Rapper Adje (Patsers) en Hans Dagelet (Familie Kruys).

Mocro
Lees ook:
Mocro Maffia-acteur Robert de Hoog gaat trouwen

Het verhaal van Sleepers gaat als volgt: de wereld van rechercheur Martin Oudkerk (Robert de Hoog) stort in wanneer zijn surrogaatvader Henk (Hans Kesting) vermoord wordt. Henk is één van de laatst overgebleven criminelen uit het tijdperk van oude penoze en heeft sinds het begin van deze eeuw mensen naar de politieschool gestuurd om informatie door te geven aan zijn criminele organisatie.

Wanneer een nieuwe lichting criminelen entree maakt in de Utrechtse onderwereld, wordt Martin meegesleurd in het nietsontziende geweld dat zij veroorzaken. Hoe kan Martin zijn banden met de onderwereld geheimhouden en tegelijkertijd zijn gezin beschermen? 

Martin zit gevangen tussen twee werelden. Terwijl zijn beste vriend Willem (Teun Kuilboer) en nieuwkomer Dwight (Julmar Simons) Martin steeds meer naar de onderwereld trekken, moet Martin een masker ophouden bij zijn vrouw Noura Oudkerk (Maryam Hassouni), die zelf een vakkundige rechercheur is bij de interne zaken van de politie. 

Vijfde
Lees ook:
Vijfde seizoen van Mocro Maffia bevestigd

De serie is geïnspireerd op het fenomeen dat criminele organisaties jonge mensen naar de politieschool stuurden om zo bij de politie te infiltreren. Deze jongen infiltranten worden ‘sleepers’ genoemd. Martin Oudkerk is één van hen. 

Onlangs verscheen de finale van het vierde seizoen van Mocro Maffia op Videoland. Acteur Achmed Akkabi vertelt erover in onderstaande video.

Achmed lag wakker van nieuw seizoen Mocro Maffia: 'Niet makkelijk'

02:23