Ga naar de inhoud
Entertainment

Edith in (zand)zak en as in Expeditie Robinson: 'Voelt als pesten'

Edith Expeditie Robinson: All Stars Beeld © Expeditie Robinson: All Stars

Maar liefst 31 stemmen werden er ingezet tijdens de vorige eilandraad, en dat zou nog weleens invloed kunnen hebben op de dagen daarna. Sommige expeditieleden hebben al hun kruit verschoten en komen met lege handen aan op de eerstvolgende eilandraad. Vooral judoka Edith Bosch (42) maakt zich grote zorgen - ook over haar eigen positie in de groep.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de zevende aflevering van Expeditie Robinson: All Stars.

"Het voelt wel alsof ik dat ene meisje in de klas ben dat anders is en voor wie iedereen eigenlijk ook zo’n beetje bang is omdat ze anders is"

Het is de overige expeditieleden wederom gelukt om een ijzersterke speler naar huis te stemmen: Carlos. De volgende ochtend is iedereen nog sprakeloos van wat er op de eilandraad is gebeurd. De kandidaten zijn letterlijk even uitgeteld. "Dit was niet zozeer tegen hem, maar dit was een powerplay die uitgespeeld moest worden", aldus Sebastiaan. "Bij de samensmelting moet de sterkste er gewoon uit", is Ferry het met hem eens. "Dat is het spelletje."

Ook Niels, die op Winnaarseiland zit, houdt zich aan het plan. "Mijn streven is vooral dat er niet weer een oud-winnaar wéér wint."

Expeditie-deelnemers
Lees ook:
Expeditie-deelnemers spelen tactisch: 'Moeten bewust verliezen'

Rita en Edith van het originele Kamp Noord zijn de eerste die naar huis worden gestuurd als het zover is. Voor hen is het dan ook belangrijker dan ooit om immuniteit te winnen, al zit het hen niet mee. De kandidaten krijgen tijdens de proef, waar ze moeten blijven staan op een stuk hout, namelijk de kans de proef voor elkaar extra zwaar te maken door zandzakken bij elkaar toe te voegen. Edith en Rita krijgen het meeste gewicht van hun medekandidaten, die niet willen dat een van hen wint.

Toch valt niet een van de dames als eerste in het water, maar Ferry. Hij denkt wel 'even' achter zijn voet te kunnen krabben, maar belandt in het water en krijg hierdoor een zwarte stem. Ook Edith heeft het zwaar met 60 kilo in haar mand en uiteindelijk wordt het haar te veel. "Het voelt wel alsof ik dat ene meisje in de klas ben dat anders is en voor wie iedereen eigenlijk ook zo’n beetje bang is omdat ze anders is", vertelt ze na afloop gekrenkt. "Dan is de makkelijkste manier om haar maar weg te pesten, zo voelt dat een beetje. Dat is een groep tegen een individu, daar kun je niet van winnen."

Expeditie
Lees ook:
Expeditie Robinson: All Stars introduceert nieuw spelelement

Toch is haar spel nog niet ten einde, Mariana heeft namelijk een eigen plannetje: ze wil Thomas eruit stemmen, die samen met Niels en Dominique op Winnaarseiland is. "Dat kan link zijn, want Edith zit er dan nog in, die allang denkt dat ze weg is, dus het is een leuke surprise. (…) Lijkt me leuk, gewoon voor de gein."

Haar plannetje slaagt: Thomas krijgt de meeste stemmen. Edith overleeft het nog een ronde en dát had ze niet verwacht. Ze barst in lachen uit om deze plottwist. "Als je het spel speelt, dan kan je natuurlijk ook verliezen en er iets tegen je gevormd worden. Ze hebben het slim gespeeld. (…) Ik had eigenlijk nog wel even verder willen spelen", reageert Thomas op zijn beurt beteuterd. 

Masterplan van Mariana Verkerk zorgt voor onverwachte exit

01:36
Krystl
Bekijk ook:
Krystl baalt nog steeds van exit Expeditie: 'Nachten wakker gelegen'

Carlos, de grote winnaar van 2017, werd vorige week met maar liefst 16 stemmen uit de expeditie gegooid en daarvoor had 'ie ook al pech tijdens zijn deelname:

Zó kwamen Carlos en Edith aan al die bultjes in hun gezicht

00:56