Ga naar de inhoud
Entertainment

Rachel Hazes eerlijk over poging tot zelfdoding: 'Afscheidsbrief geschreven'

Beeld © ANP

Rachel Hazes (52) is in een interview met de 'Nieuwe Revu' erg openhartig over een gitzwarte periode uit haar leven. In 2017 had Rachel het zó zwaar dat ze overwoog om een einde aan haar leven te maken. Ze deed zelfs een poging tot zelfdoding, die mislukte. "Ik denk dat Dré dacht: wegblijven, ik wil jou helemaal nog niet boven hebben!"

"Ik heb het helemaal gepland"

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-113 of chat op 113.nl.

In het interview vertelt Rachel dat haar emmertje vol zat. En in het emmertje zat 'heel veel verdriet'. "Heel veel onmacht. Heel veel strijd moeten leveren. Onbegrip."

Ook had Rachel op dat moment een moeizame relatie met haar zoon André, waar ze naar eigen zeggen 'wel echt kapot aan ging'.

Rachel
lees ook:
Rachel Hazes en Klaas Otto ondanks breuk toch als liefdeskoppel op cover

Uiteindelijk belandde Rachel in zo'n diep dal, dat ze geen andere uitweg meer zag. "Ik heb het helemaal gepland. Een afscheidsbrief geschreven." De poging die ze deed mislukte.

Inmiddels heeft Rachel hulp gezocht en krabbelt ze er langzamerhand weer bovenop. Wat ze in 2017 heeft gehad, noemt ze zelf 'toch een beetje ziek zijn'. "Na mijn ziekte ben ik heel erg de kleine dingen gaan waarderen: een vogeltje dat fluit, het zonnetje dat schijnt. Natuurlijk, vroeger was het allemaal aanzien met een mooie klok om je pols en een mooie tas. Ik zal je vertellen: het interesseert me helemaal niks meer."

Ondanks
lees ook:
Ondanks breuk blijft dochter Klaas Otto bevriend met Rachel Hazes

Twee weken geleden maakte Rachel bekend dolgelukkig te zijn met haar nieuwe vriend Klaas Otto. De romance bleek echter van korte duur te zijn, want Klaas is inmiddels alweer terug bij zijn ex. In de video hieronder vertelt moeder Hazes nog hoe gelukkig ze met Klaas is.

Rachel Hazes dolgelukkig in nieuwe relatie met Klaas Otto

01:40

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore