Entertainment

Eervolle vermelding voor Nikkie de Jager bij Webby Awards

05 april 2022 15:05 Aangepast: 05 april 2022 16:54
Nikkie de Jager Beeld © Getty Images

Make-upartiest en vlogger Nikkie de Jager (28) krijgt een eervolle vermelding bij de Webby Awards. Haar YouTube-serie 'Layers of Me' krijgt die titel in categorie videodocumentaire. De prijzen gelden als de Oscars van het internet.

Een tentoonstelling van het Rijksmuseum over slavernij is genomineerd voor twee awards. Het museum vertelt virtueel de verhalen van slaven en slavenhouders. Die presentatie kan worden uitgeroepen tot de beste website van een culturele instelling en tot de beste virtuele culturele dienst.

WeTransfer uit Amsterdam is vier keer genomineerd, onder meer voor de beste zakelijke site. De dienst heeft concurrentie van onder andere tijdschrift Forbes en de BBC. Bij het in beeld brengen van gegevens (datavisualisatie) strijdt WeTransfer met onder meer Google en CNN om een Webby.

Een andere Nederlandse genomineerde is het productiebedrijf Media.Monks uit Hilversum. Dat is tien keer genomineerd. De 'boekenkast voor tolerantie' die het bedrijf voor de Anne Frank Stichting heeft gemaakt, kan twee Webby's winnen. Daarnaast krijgt Media.Monks acht eervolle vermeldingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie de Jager kon eigen talkshow krijgen: 'Hebben we al genoeg'

Netflix heeft de meeste nominaties. De streamingdienst zou 26 beeldjes kunnen winnen. Apple en National Geographic maken kans op elk negentien prijzen.

De winnaars worden op 26 april bekendgemaakt. De prijsuitreiking is op 16 mei in New York. De Webby Awards staan erom bekend dat de winnaars maar vijf woorden mogen zeggen als ze de prijs in ontvangst nemen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore