Ga naar de inhoud
Entertainment

Halina Reijn maakt in augustus internationaal regiedebuut

Halina Reijn Beeld © ANP

De film 'Bodies, Bodies, Bodies', het internationale regiedebuut van Halina Reijn, heeft een Amerikaanse premièredatum. Filmproductiemaatschappij A24 laat aan 'Deadline' weten dat de thriller vanaf 5 augustus te zien is in de bioscopen.

Bodies, Bodies, Bodies werd bij de aankondiging vorig jaar omschreven als een slasherfilm, eentje met heel veel bloed. De film gaat over een feest van een groep rijke twintigers dat volledig uit de hand loopt. De hoofdrollen worden gespeeld door Pete Davidson, Amandla Stenberg, Maria Bakalova en Myha'la Herrold.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe horrorfilm deed Halina Reijn aan eigen vriendengroep denken

In maart van dit jaar was de thriller voor het eerst te zien op het Amerikaanse filmfestival SXSW. Naar aanleiding daarvan is de film voor 95 procent 'vers' verklaard op reviewsite Rotten Tomatoes, een erg goede score.

De thriller is Halina's tweede film. In 2019 bracht ze haar debuut Instinct uit, waarin Carice van Houten en Marwan Kenzari de hoofdrollen speelden. De film werd destijds ingestuurd als de Nederlandse Oscar-inzending voor beste buitenlandse film, maar viel af in de voorrondes.

Halina
Lees ook:
Halina Reijn maakt met smartphone film over coronapandemie